Grillet og marinert sverdfisk med tropisk salsa og couscous

Grillet og marinert sverdfisk med tropisk salsa og couscous

Fremgangsmåte

Bland alle ingrediensene til marinaden. Legg fiskestykkene i en form slik at de kan ligge side om side, og hell marinaden over. Sett i kjøleskapet og la stå i tre timer. Snu en gang. Ta vare på marinaden som kokes opp og reduseres noe, siles, og dryppes rundt fisken når du anretter den.

Ta fisken ut av marinaden og tørk den. Sett på grillen eller varm opp litt olje i en stekepanne (ikke for sterk varme) dersom du ikke har grill. Grill eller stek 4-5 minutter på hver side, noe mindre hvis skivene er tynne. Den må ikke bli helt gjennomstekt for da blir den tørr. Dryss over litt godt havsalt og nykvernet pepper.

Salsaen:
Du trenger paprika både til salsaen og til couscousen: Del paprikaene i to og stek (eller grill) i ovnen i 15 minutter ved 180 grader. Pakk inn i folie el.l. og la ligge i ca 30 minutter. Fjern skinn og frø og skjær i små terninger.

Kok opp litt vann eller hvitvin og hell over de soltørkete tomatene som får ligge i 10-15 minutter. Hell av væsken og kutt i terningenr. Dypp tomatene i kokende vann, overfør til iskaldt vann og fjern skinn samt frø, kutt i terninger.

Bland alt i en glassbolle og la stå kaldt i minst tre timer. Ta ut av kjøleskapet en time før servering. Sil av saften som har dannet seg i bollen.

Couscousen:
Kok opp kraft eller buljong. Tilsett couscous og la trekke under lokk i 10-15 minutter. Bland i asparges, paprika, mynte og olivenolje. Bland lett slik at couscousen blir luftig. Smak til med salt.

Anrett som følger:
Legg couscous på hver tallerken. Deretter et sverdfiskstykke oppå og til slutt en skje med salsa. Drypp den silte og oppvarmede marinaden rundt. Server resten av salsaen ved siden av.

Foto: Eksportutvalget for fisk

Sendt inn av Apéritif

4
4/5 etter 6 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen