Grillet tortilla med biff, geitost og portobello
Foto: Mari Svenningsen

Grillet tortilla med biff, geitost og portobello

Det finnes knapt den ting du ikke kan pakke inn i en tortilla. Her er en grillet versjon med biff, geitost, paprika og portobellosopp.

Fremgangsmåte

Pensle ytrefilet med olje, krydre med salt og pepper.

Grill fileten på direkte varme til den får en fin stekeskorpe, ca. 2 minutter på hver side.

Legg fileten over på indirekte varme, stikk inn steketermometer og grill til ønsket kjernetemperatur. La kjøttet hvile 10-15 minutter før du skjærer i det.

Ved kjernetemperatur 55-60 grader er kjøttet lite stekt, 60-65 grader medium og ved 70 grader er kjøttet gjennomstekt.

Dryss olje over portobellosoppene, krydre med salt og pepper. Grill soppen i 5 minutter, til den er mør. Del soppen i skiver.

Varm hvetetortilla raskt på grillen. Fyll tortilla med portobello, grillet paprika, chevre og ytrefilet i skiver.

Brett fylt tortillalefsen lett sammen og fest den med en tannpirker foran i skjøten.

Legg fylte lefser på indirekte varme på grillen i noen minutter, til osten har smeltet.

Flere grillretter med kjøtt

Deilige biffretter

Lag hamburgerbrødene slik Hellstrøm gjør

Her har du mange andre oppskrifter på hamburgere med forslag til hva du skal pynte de med

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Unike sørafrikanere med klassikerstatus
+
Godbiter i pollisten

Unike sørafrikanere med klassikerstatus

Opprinnelsen har ikke det beste renommet, men det er som med hunden og hårene, for selv Robertson kan by på gull i flytende form.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når du ikke er helt klar for å ta farvel med sommeren
+
Ukens vin

Når du ikke er helt klar for å ta farvel med sommeren

Denne hvitvinen er både aromatisk og syrefrisk og med nok fylde til å følge augustmenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

God burgund finnes også på ditt nærmeste pol
+
Godbiter i pollisten

God burgund finnes også på ditt nærmeste pol

Og det til det som i dag må kalles en svært gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere
+
Ukens vin

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere

Denne nyheten snek seg unna all oppmerksomhet i juli, men noen pol har kjent sin besøkelsestid, og det er fortsatt vin på lager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Mariner kylling i chili så lenge du har tid - eller mens du lager det gode tilbehøret
Dagens rett

Mariner kylling i chili så lenge du har tid - eller mens du lager det gode tilbehøret

Kylling smaker relativt lite i seg selv, så en marinade er ofte en smaksbærende faktor. Men ikke nok, for tilbehøret må også ha mye smak - som her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Mais i sesong og hvitvin fra Spania som sammen drar deg baklengs inn i fuglekassa
+
Mat og vin i kombinasjon

Mais i sesong og hvitvin fra Spania som sammen drar deg baklengs inn i fuglekassa

Med slike råvarer og flasker er det lett å holde løftet. Bare prøv selv.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her