Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din
Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Grillspyd med torsk og cæsarsalat
Foto: Paal-André Schwital

Grillspyd med torsk og cæsarsalat

Fremgangsmåte

Strø grovt havsalt på den ene siden av fisken, og la den ligge i ca 20 minutter. Skyll av saltet før du krydrer med pepper og litt mer salt.

Salat og dressing:
Lag cæsardressingen ved å ha eggeplommen, ansjos, parmesan, hvitløk og sitronjuice i en blender og kjør det glatt.

Spe så med oljen, start med dråper så en tynn stråle.

Smak til med salt og pepper og kanskje litt mer sitronsaft.

Vask og tørk salaten godt, gjerne med salatslynge.

Fisk:
Kutt fisken i strimler på ca 2 cm tykkelse og 10 cm lengde.

Finhakk eller kjør hvitløk, sitron, timian sammen med oljen og vend fisken i blandingen.

Træ den så på grillspydene.

Grill fisken ca 1 min på hver side.

Servering:
Bland salaten med dressingen rett før servering, topp gjerne med noen krutonger og litt finsnittet reddik.

Server grillspydene varme sammen med salaten.

Sjømat på grillen

Tips: Legg grillspydene i vann i minst en halvtime, da tar de ikke fyr under grillingen.

Sendt inn av Geir Skeie, Strøm

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Lag denne smakskraftige innpakningen for kyllingfileten
Dagens rett
Kyllingfilet i balsamicosaus

Lag denne smakskraftige innpakningen for kyllingfileten

Balsamico sørger sammen med mange andre ingredienser for det.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du surdeig til overs, får pannekakene ekstra mye smak
Dagens rett
Surdeigpannekaker med grillet pak choy, hummus og aioli

Har du surdeig til overs, får pannekakene ekstra mye smak

Byggmel gjør dem ekstra saftige og mettende. Og toppingen kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Mot slutten av skreisesongen får delikatessen en vårlig innpakning
Dagens rett
Skrei med pastasalat og parmesansaus
Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole
Matkurs og vinkurs
Apéritifs kokkeskole

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole

Årets julegave for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før
Dagens rett
Kveite som wienerschnitzel

Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før

Når du bruker kveite istedet for kalv, blir denne klassiske og ganske enkle oppskriften en riktig så feststemt rett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til
Dagens rett
Karibisk fisketaco på grillen

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til

I denne oppskriften er kjøttdeigen byttet ut med fisk og tilbehøret er av en annen verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her