Grillspyd med torsk og cæsarsalat
Foto: Paal-André Schwital

Grillspyd med torsk og cæsarsalat

Fremgangsmåte

Strø grovt havsalt på den ene siden av fisken, og la den ligge i ca 20 minutter. Skyll av saltet før du krydrer med pepper og litt mer salt.

Salat og dressing:
Lag cæsardressingen ved å ha eggeplommen, ansjos, parmesan, hvitløk og sitronjuice i en blender og kjør det glatt.

Spe så med oljen, start med dråper så en tynn stråle.

Smak til med salt og pepper og kanskje litt mer sitronsaft.

Vask og tørk salaten godt, gjerne med salatslynge.

Fisk:
Kutt fisken i strimler på ca 2 cm tykkelse og 10 cm lengde.

Finhakk eller kjør hvitløk, sitron, timian sammen med oljen og vend fisken i blandingen.

Træ den så på grillspydene.

Grill fisken ca 1 min på hver side.

Servering:
Bland salaten med dressingen rett før servering, topp gjerne med noen krutonger og litt finsnittet reddik.

Server grillspydene varme sammen med salaten.

Sjømat på grillen

Tips: Legg grillspydene i vann i minst en halvtime, da tar de ikke fyr under grillingen.

Sendt inn av Geir Skeie, Strøm

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
By på ekte norsk kraftkost på søndag
Dagens rett
Sosekjøtt med mørk kjøttkraft

By på ekte norsk kraftkost på søndag

Sosekjøtt betyr rett og slett kjøtt i saus, og er en tradisjon som gjenfinnes i mange deler av vårt langstrakte land.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag en klassisk fiskemiddag denne helgen
Dagens rett
Dampet breiflabb med spinat og kremsaus

Lag en klassisk fiskemiddag denne helgen

Breiflabb spiller hovedrollen, men får god drahjelp av kremet saus og spinat.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Så godt kan fire enkle ingredienser smake
Dagens rett
Cacio e pepe

Så godt kan fire enkle ingredienser smake

Pasta, smør, ost og pepper er alt du trenger for å lage denne nydelige pastaretten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette drikker du til pinnekjøtt
Tester
Drikke til pinnekjøtt

Dette drikker du til pinnekjøtt

De siste årene har det blitt mer og mer populært å velge vin i stedet for øl og akevitt til pinnekjøttet, men hva skal vi tenke på før valget tas?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

French Martini kan bli den nye amaretto sour
Ukens drink
French Martini

French Martini kan bli den nye amaretto sour

Den kombinerer sødme, fruktighet og alkohol på samme måte som folkefavoritten amaretto sour.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her