Grønn salat med gresskar
Foto: Bengt Wilson

Grønn salat med gresskar

Du klarer deg fint uten kjøtt når du skal lage salat. Her er en oppskrift du med suksess kan lage.

Fremgangsmåte

  1. Rens bønnene og del dem i mindre biter.
  2. Forvell bønnene (kokes i et par minutter før de has over i iskaldt vann).
  3. Strimle salaten (helst et par ulike typer) og bland salat og bønner i en bolle eller fat.
  4. Skjær gresskaret i biter og lag en lake sukker, vann og eddik.
  5. Kok gresskarbitene i laken i ca. 15 minutter og avkjøl dem i laken. Slå av laken.
  6. Del rødbetene i strimler.
  7. Lag dressing ved å blande én del god eddik og 5 deler god olivenolje, smak til med pepper.
  8. Hell dressingen over salaten og server med fersk gjærbakst.

Se alt det gode du kan lage av et gresskar

Lei av å lage den samme salaten? Her er 15 gode oppskrifter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Opplysningskontoret for frukt og grønt

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Bloody Maria er skremmende god - perfekt til halloween
Ukens drink

Bloody Maria er skremmende god - perfekt til halloween

Med halloween kommer også Bloody Mary, eller Bloody Maria som er navnet på versjonen med tequila i stedet for vodka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gresskarpai er et must denne uken
Ukens kake

Gresskarpai er et must denne uken

Enten du feirer Halloween eller ei, må du bare prøve denne oppskriften på gresskarpai på amerikansk vis.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Den beste fredagsbiffen lages av elg
Dagens rett
Elgbiff med bacon og appelsinsaus

Den beste fredagsbiffen lages av elg

Tilgangen på godt elgkjøtt er fortsatt på høyden. I alle fall for den som har sikret seg et slakt. Hva med en elgbiff i kveld?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her