Grønnsaker à brás
Foto: Too Good To Go

Grønnsaker à brás

Dette er en grønn vri på den portugisiske klassikeren Bacalhau à Brás, for mange kjent som hvit bacalao. Her er fisken byttet ut med grønnsaker. Gå på jakt i ditt eget kjøkken etter skrell, skalker og grønnsaksrester for en koselig nullsvinn-rett.

Fremgangsmåte

  1. Kutt potetene i tynne strimler - de skal ligne på pommes frites.
  2. Vask potetene grundig og la dem tørke. Stek dem i olje i en stekepanne på middels varme til de får en gyllen farge. Sett dem så til side. 
  3. Kutt opp resten av grønnsakene mens potetene stekes. Bruk gjerne myke, gamle, bulkete restebiter (vi anbefaler pastinakk, løk, gulrøtter og squash, men bruk det du har liggende).
  4. Brun løken i olivenolje i en stor panne på middels varme. Tilsett finhakket hvitløk og fortsett å røre. Hvis du har faste grønnsaker, tilsett dem nå. Krydre med salt og pepper.
  5. Når de faste grønnsakene er nesten gjennomstekt, tilsetter du de myke grønnsakene. Krydre og fortsett å steke til alle grønnsakene er gjennomstekt. 
  6. Tilsett potetstrimlene og bland dem med resten av grønnsakene.
  7. Finn fram en bolle og visp egg med salt, pepper og hakket persille. Hell blandingen over grønnsakene i pannen på lav varme og rør om til du får en kremet konsistens.
  8. Server på et fat med sorte oliven og hakket persille. 

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Too Good To Go

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Når tomatene er så fantastiske som nå, får de hovedrollen  - med eller uten kjøtt
Dagens rett

Når tomatene er så fantastiske som nå, får de hovedrollen - med eller uten kjøtt

Om du velger vegetarvarianten, kan denne gryta faktisk serveres kald. Som en tyktflytende salat.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her