Grønnsaker à brás
Foto: Too Good To Go

Grønnsaker à brás

Dette er en grønn vri på den portugisiske klassikeren Bacalhau à Brás, for mange kjent som hvit bacalao. Her er fisken byttet ut med grønnsaker. Gå på jakt i ditt eget kjøkken etter skrell, skalker og grønnsaksrester for en koselig nullsvinn-rett.

Fremgangsmåte

  1. Kutt potetene i tynne strimler - de skal ligne på pommes frites.
  2. Vask potetene grundig og la dem tørke. Stek dem i olje i en stekepanne på middels varme til de får en gyllen farge. Sett dem så til side. 
  3. Kutt opp resten av grønnsakene mens potetene stekes. Bruk gjerne myke, gamle, bulkete restebiter (vi anbefaler pastinakk, løk, gulrøtter og squash, men bruk det du har liggende).
  4. Brun løken i olivenolje i en stor panne på middels varme. Tilsett finhakket hvitløk og fortsett å røre. Hvis du har faste grønnsaker, tilsett dem nå. Krydre med salt og pepper.
  5. Når de faste grønnsakene er nesten gjennomstekt, tilsetter du de myke grønnsakene. Krydre og fortsett å steke til alle grønnsakene er gjennomstekt. 
  6. Tilsett potetstrimlene og bland dem med resten av grønnsakene.
  7. Finn fram en bolle og visp egg med salt, pepper og hakket persille. Hell blandingen over grønnsakene i pannen på lav varme og rør om til du får en kremet konsistens.
  8. Server på et fat med sorte oliven og hakket persille. 

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Too Good To Go

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her