Grønnsaksgryte med eple og hodekål
Frukt.no

Grønnsaksgryte med eple og hodekål

Lag en lettvint og god gryterett med løk, gulrøtter, hodekål og eple. Server den med en fyldig karridipp og kokte poteter. Dette blir en deilig vegetarhverdagsmiddag.

Fremgangsmåte

Skrell og skjær løk i skiver. Grovstrimle kålen. Skrell gulrøttene og skjær i tynne skiver.

Stek løk, kål og gulrøtter forsiktig hver for seg i litt smør i en panne og legg det over i en gryte.

Strø på salt og pepper. Tilsett buljongen og la det koke i noen minutter.

Del epler i båter og stek dem i litt. Legg dem over i gryten og la det koke litt. Eplene skal ikke bli for myke. Smak til med salt og pepper.

Karridipp:
Bland sammen crème fraîche og karri og smak til med sukker.

Server grønnsaksgryten med kokte poteter og karridipp og strø over hakket kruspersille rett før servering.

 Tips:
Har du rester av pølser, kan de tilsettes. Eller du kan også bruke røykte middagspølser i skiver som du steker litt i panne før de tilsettes gryten mot slutten.

Her finner du mange vegetaroppskrifter

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Frukt.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Pinot noir med maks kosevinfaktor
+
Godbiter i pollisten

Pinot noir med maks kosevinfaktor

Ekstra gledelig med tanke på helgekosen er at den finnes i 100+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Dette er den virkelige akevittoppen - men det er 142 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Dette er den virkelige akevittoppen - men det er 142 andre å velge blant

Her er oversikten over de 147 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Alle de imponerende rødvinene til tross, kommer de spisseste albuene til å brukes for hvitviner
+
Tester

Alle de imponerende rødvinene til tross, kommer de spisseste albuene til å brukes for hvitviner

Og da snakker vi ikke om Bordeaux eller Australia, som dominerer poengtoppen denne gangen, men 333 flasker med Raveneau og 84 flasker med Keller.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Start planleggingen nå: Lag lammerull og sylteflesk selv
Guide
Juleverksted: oppskrifter på lammerull, sylteflesk og sylterull

Start planleggingen nå: Lag lammerull og sylteflesk selv

Om ikke produksjonen blir så stor, blir i hvert fall stemningen god når du samler familien eller dine aller nærmeste venner til juleverksted. 

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær forskjellen på champagne, cava og prosecco - og finn din favoritt
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking lørdager kl. 14.30 i Oslo

Lær forskjellen på champagne, cava og prosecco - og finn din favoritt

Er du nysgjerrig på hva som faktisk er forskjellen på champagne, cava og prosecco - eller bare veldig glad i musserende vin? I løpet av halvannen time en lørdag ettermiddag får du svaret. Og mye gode bobler på kjøpet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Super hvit og rød Rioja-kvalitet for pengene
+
Ukens vin

Super hvit og rød Rioja-kvalitet for pengene

Hvit rioja er ikke hverdagskost, men denne er om enn hverdagslig priset, så veldig vellykket takket være den reneste frukt. Det gjelder også den røde utgaven.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her