Grønnsakspagetti
Foto: OFG © Marte Garmann

Grønnsakspagetti

Strimler av grønnsaker som freses raskt i panne er kjempegodt i stedet for spagetti. Strimlene er også supre sammen med tomatsaus.

Fremgangsmåte

Vask squashen og beten. Skrell beten.

Skjær squash og bete i tynne strimler. Bruk et egnet redskap som spiralizer eller noe annet som lager strimler. Du kan også bruke en ostehøvel og skjære skivene i strimler.

Fres grønnsakstrimlene raskt i olje i en varm panne. 

Server grønnsakspagettien med et dryss av revet pepperrot og smilende egg.

Tips: Selv om du kommer langt med en potetskreller, blir spiralene enda finere med en spiralizersom koster fra knappe tre hundrelapper og oppover. Kanskje du blir hekta? Morsomt er det i alle fall, og godt smaker det. For disse knasende sprø strimlene gjør at du kan spise rå grønnsaker på en helt annen måte.  

Prøv grønnsaksspiraler i stedet for pasta i en av disse rettene 

Her finner du veldig mange gode oppskrifter på vegetar

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Frukt.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær mer om rødvin
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Lær mer om rødvin

Vil du lære mer om rødvin? Ta med deg en venn eller kom alene og få en god innføring og 8 viner i glasset. Kurset passer for alle uansett forkunnskap.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her