Helstekt indrefilet med sopp- og fløtesaus
Foto: iSTOCK

Helstekt indrefilet med sopp- og fløtesaus

Ingredienser
300-350 g tournedos (midtstykke på indrefileten) i helt stykke
1 ts salt
½ ts pepper

Sopp- og fløtesaus:
150 g frisk sopp, kantarell, sjampinjong eller lignende evt. 1 boks
hermetisk sopp
2 ss smør eller margarin
1 dl kraft/buljong evt. kraft fra hermetisk sopp
2 dl fløte
1 ts soyasaus
¼ ts pepper
½ ts salt

Fremgangsmåte

Gni fileten inn med salt og pepper. Brun den rundt det hele og legg den over i et ildfast fat.

La den ettersteke i stekeovnen på 125° C i ca. 15-20 minutter, avhengig av hvor rosa man ønsker kjøttet.

La fileten hvile i ca. 15 minutter før den skjæres opp og serveres. Hvis fileten deles opp umiddelbart etter steking, vil noe kjøttsaft sive ut og kjøttet vil bli tørt!

Sopp- og fløtesaus:
Del soppen i skiver. Brun smør i en panne og fres soppen til den har fått en fin gyllen farge. Dryss over salt og pepper. Hell over kraft og fløte og kok opp. La sausen småkoke i ca. 10 minutter til den tykner lett. Smak til med soyasaus.

Server fileten skåret i ½ cm tykke skiver med soppsaus lettkokte grønnsaker og ovnsbakte poteter.

Lær mer om hvordan du skal tilberede biffkjøtt her 

 

Sendt inn av Aperitif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle
+
Godbiter i pollisten

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle

Fra denne californiske vinprodusenten kommer det svært pålitelige viner og det til pene priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne
+
Ukens vin

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne

For denne spanske vinen som kun koster 194 kroner, er laget av primært bordeauxdruer og er riktig så vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum
+
Godbiter i pollisten

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum

Fra samme produsent kommer også strålende utgaver fra de beste terroirene i Nord-Rhône.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallpris for viner fra Napolis bakland
+
Ukens vin

Knallpris for viner fra Napolis bakland

Både den røde og den hvite representerer veldig godt Campanias potensial – og ikke minst produsentens håndlag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Nudler er den beste hurtigmiddagen
Dagens rett

Nudler er den beste hurtigmiddagen

Stekte nudler er godt å ty til i en travel hverdag. Denne oppskriften er både lynrask å lage og full av smak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Årets 10 beste norske vinkart er kåret - vi snakker om verdensklasse

At norske vinkart er i verdensklasse, er slått fast en gang for alle. 10 av dem stakk av med gull i Star Wine List Norway 2025 og samtlige konkurrerer i verdensfinalen i juni 2026.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her