Helstekt indrefilet

Helstekt indrefilet

Fremgangsmåte

Gni fileten inn med salt og pepper. Brun den rundt det hele og legg den over i et ildfast fat.

La den ettersteke i stekeovnen på 125° C i ca. 15-20 minutter, avhengig av hvor rosa man ønsker kjøttet.

La fileten hvile i ca. 15 minutter før den skjæres opp og serveres. Hvis fileten deles opp umiddelbart etter steking, vil noe kjøttsaft sive ut og kjøttet vil bli tørt!

Sopp- og fløtesaus:
Del soppen i skiver. Brun smør i en panne og fres soppen til den har fått en fin gyllen farge. Dryss over salt og pepper. Hell over kraft og fløte og kok opp. La sausen småkoke i ca. 10 minutter til den tykner lett. Smak til med
soyasaus.

Server fileten skåret i ½ cm tykke skiver med soppsaus lettkokte grønnsaker og ovnsbakte poteter.

Sendt inn av Matprat.no

4
4/5 etter 2 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen