Tørk kyllingen godt innvendig og utvendig og gni den inn med olje, salt og kvernet pepper.
Fyll kyllingen med halvparten av sitronbåtene og løken. Legg også gjerne med noen kvister friske urter.
Bland sammen mascarpone, finhakket hvitløk, sitronskall og hakkede urter og krydre med salt og pepper.
Løsne skinnet på kyllingbrystet og fordel mascarponen jevnt under skinnet med fingrene.
Varm ovnen til 220 grader og stek kyllingen midt i ovnen i 20 minutter. Ta den ut av ovnen og senk temperaturen til 180 grader.
Sett kyllingen tilbake i ovnen og stek den videre i 45-50 minutter eller til kyllingen er gyllenbrun og gjennomstekt (sjekk om det kommer ut klar kjøttkraft når du stikker inn en skarp kniv i låret).
Del poteter og jordskokker i to eller fire, avhengig av størrelsen. Del sitronen i skiver og grovhakk hvitløken.
Bland poteter, jordskokker, sitronskiver, hvitløk, timian, olje og salt og pepper godt i en bolle, og fordel så poteter og jordskokker rundt kyllingen. La potetene steke med kyllingen til den er ferdig.
Ta kyllingen ut av formen og dekk den med litt aluminiumsfolie. Legg et håndkle over, slik at den holder varmen.
Øk temperaturen i ovnen til 225 ºC. Snu litt på poteter og jordskokker med en stekespade, og sett formen med tilbake i ovnen. Stek videre i ca. 10 minutter, eller til grønnsakene begynner å bli gylne.
Legg kyllingen tilbake i formen og server med smørdampede grønnsaker og en appelsin- og rødløksalat ved siden av.
Mascarpone kan du lage selv og så kan du bruke osten i veldig mye godt
Her kan du se flere deilige kyllingoppskrifter
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig