Ta kjelen av platen. Tilsett litt og litt av melken og rør klumpfritt mellom hver gang.
Sett kjelen tilbake på platen og kok opp mens du rører godt. La sausen småkoke i ca. 5 minutter. Smak til med salt og pepper, ta av varmen.
Ha makaroni, tinte erter, fisk, salt og pepper i den hvite sausen.
Skill eggene og bland én og én eggeplomme inn i sausen.
Stivpisk eggehvitene og skjær dem forsiktig inn med en slikkepott.
Hell blandingen i en smurt ovnsfast form og strø revet ost og strøkavring på toppen.
Stek gratengen på midterste rille i stekeovnen ved 200 grader i ca. 40 minutter til den har hevet seg godt og blitt gyllen.
Server med nykokte poteter og revne gulrøtter/revet eple, evt. rosiner tilsatt litt appelsinjus.
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig