Hjemmelaget grønnsakpizza
Foto: zi3000

Hjemmelaget grønnsakpizza

Vegetarmat er i tiden, med grønt, lett og mange spennende smaker. Forsøk denne hjemmelaget grønnsakpizzaen.

Fremgangsmåte

  1. Pizzadeig: Hvetemel, salt og olje tas over i en bakebolle.
  2. Tørrgjæren røres ut i lunkent vann og tas videre over i bollen med mel.
  3. Elt til en elastisk deig som settes lunt til heving i minst 30 minutter. 
  4. Slå deigen ned og ha den på et melet bakebord.
  5. Kjevle ut til en eller to tynne pizzaleiver, rund eller rektangulær.
  6. Grønnsaker: Skjær grønnsakene i skiver eller strimler. 
  7. Fordel alt på et smurt bakebrett og drypp over olivenolje, salt og pepper og rosmarinkvast.
  8. Sett i ovnen ved 200 grader og stek i 10-15 minutter mens deigen hever. 
  9. Ta grønnsakene ut av ovnen, avkjøl lett før de fordeles jevnt over den utkjevlede pizzadeigen. 
  10. Ta med noen rosmarinblader, men ikke stilkene. 
  11. Fordel mozzarella delt i små terninger over.
  12. Dryss over oregano. 
  13. Skru opp ovnen til 230°C.
  14. Stek pizzaen i ca. 12 min til pizzaskorpen begynner å få mørk brune flekker. 

Tips: Har du rester av grønnsaker, som brokkoli eller blomkål, er det nå du skal få brukt dem.

Her finner du 25 flotte vegetaroppskrifter

Her finner du over 80 pizzaoppskrifter 

Prøv denne oppskriften på pizzasaus 

Slik lager du pizzadeigen selv

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Endelig er jordbærene her og de kan nytes på utallige måter
Guide
Oppskrifter jordbær 

Endelig er jordbærene her og de kan nytes på utallige måter

Jordbær får vi ikke nok av nå mens sesongen er på topp. Prøv en av disse oppskriftene med sommerens sunneste i hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Vannmangel forandrer vinlandskapet
+

Vannmangel forandrer vinlandskapet

At vinplanter trenger vann, er ikke noe nytt, men med den dramatiske endringen i hvordan nedbøren faller i verdens vinområder, kommer til å forandre vinlanskapet betydelig.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her