Kinn Skoddehav Kvit Indiaøl

Blåskjell er en hverdagsluksus som alle har råd til. Du trenger heller ikke være en veldig avansert kokk for å få et perfekt resultat.
Skyll og vask blåskjellene godt i rennende kaldt vann. Kast skjell som ikke lukker seg hvis du «kakker» på dem, eller skjell som er skadet.
Fres hakket sjalottløk og hvitløk i olivenolje i en gryte. Tilsett blåskjell og hvitvin, legg på lokk og damp til skjellene åpner seg, ca 4 minutter.
Dryss over hakket persille og server med godt brød og hvitløksmajones (aioli) ved siden av.
Tips: Pass på å bruke maks varme når du damper blåskjellene, og ikke damp dem for lenge for da blir de seige.
Rist litt på kjelen underveis slik at skjellene får byttet om på plassen.
Se alle de fristende oppskriftene med blåskjell
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Opplysningskontoret for egg og kjøtt