Hvitvinsdampete blåskjell
Foto: Mari Svenningsen

Hvitvinsdampete blåskjell

Blåskjell er en hverdagsluksus som alle har råd til. Du trenger heller ikke være en veldig avansert kokk for å få et perfekt resultat.

Fremgangsmåte

Skyll og vask blåskjellene godt i rennende kaldt vann. Kast skjell som ikke lukker seg hvis du «kakker» på dem, eller skjell som er skadet.

Fres hakket sjalottløk og hvitløk i olivenolje i en gryte. Tilsett blåskjell og hvitvin, legg på lokk og damp til skjellene åpner seg, ca 4 minutter.

Dryss over hakket persille og server med godt brød og hvitløksmajones (aioli) ved siden av.

Tips: Pass på å bruke maks varme når du damper blåskjellene, og ikke damp dem for lenge for da blir de seige.

Rist litt på kjelen underveis slik at skjellene får byttet om på plassen.

Se alle de fristende oppskriftene med blåskjell

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Opplysningskontoret for egg og kjøtt

5
5/5 etter 45 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen