Verdens beste pizza  - Il Mantuano
Foto: Mats Widén

Verdens beste pizza - Il Mantuano

Slik lager du verdens beste pizza hvis du følge pizzamesternes oppskrift. De har dessuten gjort det ekstra enkelt for deg.

Fremgangsmåte

  1. Forvarm stekeovnen til 275 °C eller høyere. Gjør det minst 1 time før hvis du bruker bakestein.
  2. Kok opp vann og salt i en kjele. Ha brokkolinien i kjelen, og la det koke i cirka 30 sekunder.
  3. Ha så brokkolinien i en bolle med kaldt vann slik at den avkjøles. Vent et par minutter, og sil av vannet. Pakk brokkolinien inn i tørkepapir, og klem forsiktig for å få ut mest mulig vann.
  4. Skrell hvitløkfeddene, og hakk dem grovt.
  5. Varm 2 ss olivenolje i en stekepanne. Stek hvitløken på middels varme i 1 minutt.
  6. Tilsett brokkolinien, smak til med salt og stek videre i cirka 2 minutter. Sil av oljen, og legg brokkolinien og hvitløken på tørkepapir for å renne litt av.
  7. Lag en pizzabunn på cirka 30 cm i diameter.
  8. Verdens beste pizzadeig
  9. Riv mozzarellaen i biter, og fordel dem på pizzabunnen.
  10. Legg pancetta, brokkolini og hvitløk på pizzaen. Dryss over chiliflak, og drypp over litt olivenolje.
  11. Sett pizzaen i ovnen, og stek til bunnen er gyllen og osten bobler.

Ta pizzaen ut av ovnen, legg den på en tallerken, drypp over litt mer olje og server.

Craig Whitson og Tore Gjesteland forteller:
Denne oppskriften har vi fått av Jonathan Goldsmith hos Spacca Napoli i Chicago. I hans oppskrift bruker han en italiensk grønnsak som heter rapini, i tillegg til den velkjente (i hvert fall i Italia) guancialen, det vil si speket svinekjake. Vi har erstattet disse ingrediensene med brokkolini og pancetta eller bacon, men hvis du får tak i originalråvarene, bør du prøve pizza med dem på.
 

Sendt inn av Craig Whitson og Tore Gjesteland

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne
Dagens rett

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne

Ta for deg av julespesialitetene og lag en superrask hverdagsrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her