Verdens beste pizza  - Il Mantuano
Foto: Mats Widén

Verdens beste pizza - Il Mantuano

Slik lager du verdens beste pizza hvis du følge pizzamesternes oppskrift. De har dessuten gjort det ekstra enkelt for deg.

Fremgangsmåte

  1. Forvarm stekeovnen til 275 °C eller høyere. Gjør det minst 1 time før hvis du bruker bakestein.
  2. Kok opp vann og salt i en kjele. Ha brokkolinien i kjelen, og la det koke i cirka 30 sekunder.
  3. Ha så brokkolinien i en bolle med kaldt vann slik at den avkjøles. Vent et par minutter, og sil av vannet. Pakk brokkolinien inn i tørkepapir, og klem forsiktig for å få ut mest mulig vann.
  4. Skrell hvitløkfeddene, og hakk dem grovt.
  5. Varm 2 ss olivenolje i en stekepanne. Stek hvitløken på middels varme i 1 minutt.
  6. Tilsett brokkolinien, smak til med salt og stek videre i cirka 2 minutter. Sil av oljen, og legg brokkolinien og hvitløken på tørkepapir for å renne litt av.
  7. Lag en pizzabunn på cirka 30 cm i diameter.
  8. Verdens beste pizzadeig
  9. Riv mozzarellaen i biter, og fordel dem på pizzabunnen.
  10. Legg pancetta, brokkolini og hvitløk på pizzaen. Dryss over chiliflak, og drypp over litt olivenolje.
  11. Sett pizzaen i ovnen, og stek til bunnen er gyllen og osten bobler.

Ta pizzaen ut av ovnen, legg den på en tallerken, drypp over litt mer olje og server.

Craig Whitson og Tore Gjesteland forteller:
Denne oppskriften har vi fått av Jonathan Goldsmith hos Spacca Napoli i Chicago. I hans oppskrift bruker han en italiensk grønnsak som heter rapini, i tillegg til den velkjente (i hvert fall i Italia) guancialen, det vil si speket svinekjake. Vi har erstattet disse ingrediensene med brokkolini og pancetta eller bacon, men hvis du får tak i originalråvarene, bør du prøve pizza med dem på.
 

Sendt inn av Craig Whitson og Tore Gjesteland

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne festkaken lager du på et blunk
Ukens kake

Denne festkaken lager du på et blunk

Noen ganger kommer festen litt brått på. Da skal du prøve denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her