Innbakt kremet kyllinggryte
Foto: Matprat/Kim Holthe

Innbakt kremet kyllinggryte

Er det noen du vil gjøre litt ekstra stas på da lager du denne kyllingsuppen. Når de får se gryta med butterdeigslokk kan vi love at de blir overrasket. Og enda mer når de får den første biten i munnen.

Fremgangsmåte

Kok opp kyllingkraften og legg i kyllingfiletene. Legg på et lokk og senk til laveste varme. La trekke til kjøttet er gjennomkokt, ca. 10 minutter.

Kyllingsausen:
Smelt smøret i en tykkbunnet kasserolle og rør inn hvetemelet. Spe med varm kraft under kraftig omrøring, pisk slik at du ikke har klumper i sausen.

Tilsett vin og fløte/crème fraîche og kok i 3-4 minutter.

Trekk sausen av varmen og rør inn sennep og finhakket estragon. Smak til sausen med salt og pepper og la den så bli helt kald.

Grønnsakene:
Fres grønnsaker og sopp lett over høy varme i litt smør. Dryss over salt og pepper og avkjøl.
 

Del kyllingfiletene i mindre biter og fordel kjøtt og grønnsaker i 6 ildfaste porsjonsformer. Hell sausen over. Pensle med vann rundt kanten av bollene.

Kjevle ut butterdeigen til 3 mm tykkelse og skjær ut sirkler ca. 1 cm større enn omkretsen på bollene. Dekk bollene med butterdeigen og klem kanten godt fast slik at det blir helt tett. Pensle overflaten med egg.

Sett bollene midt i ovnen og stek dem ved 190 grader i ca 30-35 minutter, eller til lokkene har hevet seg og fått en fin farge.

De beste oppskriftene med kylling

Slik lager du din egen hønsekraft

Lyst på oppskrifter til flere gryteretter?

Her får du vært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Opplysningskontoret for egg og kjøtt

5
5/5 etter 9 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen