Innbakt kyllingfilet med madeirasaus
Foto: omersukrugoksu

Innbakt kyllingfilet med madeirasaus

Kyllingfileten pakker du inn i litt butterdeig med litt grønnsaker. Deretter lager du den nydelige madeirasausen.

Fremgangsmåte

  1. Dryss filetene med salt og pepper og stek dem raskt på begge sider i smør. Avkjøl filetene noe.
  2. Kjevle ut butterdeigplatene i ca. 3 mm tykkelse. Legg en filet på hver butterdeig
  3. Grønnsaksfyll: Varm olje i samme panne som du stekte kyllingen. Tilsett hvitløksfedd og sjalottløk. Stek raskt og ha i spinaten og la den smelte. Tilsett litt hvitvin og kok raskt opp. 
  4. Legg litt grønnsaksfyll på hver filet.
  5. Brett butterdeigen over fileten og lim sammen med sammenpisket egg.
  6. Press kantene lett med en gaffel.
  7. Legg filetene på et smurt stekebrett og stek midt i ovnen ved 180°C i ca. 15 minutter til butterdeigen er gyllen.
  8. Server med noen av høstens grønnsaker, madeirasaus) og kokte poteter.

De beste oppskriftene med kylling finner du her

Og her finner du veldig mange andre spennende oppskrifter med kylling

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle
+
Godbiter i pollisten

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle

Fra denne californiske vinprodusenten kommer det svært pålitelige viner og det til pene priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne
+
Ukens vin

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne

For denne spanske vinen som kun koster 194 kroner, er laget av primært bordeauxdruer og er riktig så vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum
+
Godbiter i pollisten

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum

Fra samme produsent kommer også strålende utgaver fra de beste terroirene i Nord-Rhône.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallpris for viner fra Napolis bakland
+
Ukens vin

Knallpris for viner fra Napolis bakland

Både den røde og den hvite representerer veldig godt Campanias potensial – og ikke minst produsentens håndlag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag sjokoladeparfaitkake som en mesterkonditor
Ukens kake

Lag sjokoladeparfaitkake som en mesterkonditor

Det som høres ut som noe veldig komplisert, er faktisk ikke så vanskelig, bare du er konsentrert og nøye gjennom prosessen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Årets 10 beste norske vinkart er kåret - vi snakker om verdensklasse

At norske vinkart er i verdensklasse, er slått fast en gang for alle. 10 av dem stakk av med gull i Star Wine List Norway 2025 og samtlige konkurrerer i verdensfinalen i juni 2026.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her