Innbakt lam
Matprat.no

Innbakt lam

Fremgangsmåte

Salte og pepre flatbiffen og brun raskt av i stekepanne. Stek den videre i ovn på 150°C i 10 minutter. Ta ut og sett til siden.
 
Kutt opp grønnsakene til fyllet i små terninger og fres dette 3-4 minutter i panne. Rør inn krydder og sett til side.
 
Kjevle ut to butterdeigsplater til dobbel størrelse. Legg på halvparten av fyllet på den ene plata, legg oppå flatbiffen og resten av fyllet på toppen av kjøttet. Pakk inn kjøttet med den siste plata. Lim skjøtene med vann og renskjær kantene på pakka.
 
Skjær ut 5 mm brede strimler med butterdeig for å pynte kjøttpakken. Disse festes med penslet egg.
 
Stek pakken videre på en rist på 225°C i ca 20 min. Kok blomkål. brokkoli, fennikel, gulrot og stilkselleri i ca. 5 minutter sammen med margarin og sitronsaft. La kjøttpakken få hvile 5-10 minutter før du deler den i to og serverer. Server med rødvinssaus .

Sendt inn av Matprat.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
87 av 468 viner vurdert: De med flest tastaturer, sikrer seg de mest ettertraktede flaskene
+
Tester
Nyheter Burgund spesialpol januar 2022

87 av 468 viner vurdert: De med flest tastaturer, sikrer seg de mest ettertraktede flaskene

Også dette Burgund-slippet foregår digitalt. Så spisse albuer og det største budsjettet må spares til neste år når de aller mest hypede toppcuveene (les DRC og Rousseau) legges ut for salg. Men det er nok av godbiter å velge blant også i år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Du må nok lage dobbel porsjon
Ukens kake
Opp ned-eplekake

Du må nok lage dobbel porsjon

Denne enkle og raske utgaven av den klassiske, franske eplekaken tarte tatin, er nemlig himmelsk god.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Bli kjent med de moderne, saftige, sprudlende vinene som bygger på eldgamle metoder
Matkurs og vinkurs
Vinkurs 25. april i Oslo

Bli kjent med de moderne, saftige, sprudlende vinene som bygger på eldgamle metoder

Stadig flere søker tilbake til det bærekrafitge og autentiske, og bobler er intet unntak. Méthode ancestrale er tilbake og gir oss deilige, vårlige og naturlig musserende viner. Denne kvelden er det fruktig pet nat som gjelder.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik blir pølsemidddagen en virkelig fest
Dagens rett
Pølser med ratatouille

Slik blir pølsemidddagen en virkelig fest

Du trenger skikkelig gode pølser og en håndfull grønnsaker. Med ratatouille blir også de som ikke liker pølser fornøyde.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik mekker du en chili con carne på kort tid
Dagens rett
Enkel chili con carne

Slik mekker du en chili con carne på kort tid

I dag blir det en godt krydret kjøttrett. Hvor hett det skal bli rundt middagsbordet, er opp til deg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Om du avslutter en hvit måned, skal du gjøre det med stil og kraft
Godbiter i pollisten

Om du avslutter en hvit måned, skal du gjøre det med stil og kraft

Og selvfølgelig en hvitvin som når det er sagt gjør en like god jobb som mang en rødvin.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her