Iskake med multer
Foto: Matprat/Astrid Hals

Iskake med multer

Hvis du ikke har ferske multer, men i fryseren kan du lage iskaken med de deilige bærene hele året. Den får deilig sprø bunn, en fløyelsmyk iskrem.

Fremgangsmåte

  1. Nøttebunn:
    Varm stekeovnen til 160 grader. Dekk bunnen av en springform (24-26 cm) med bakepapir.
  2. Mal nøttene på kvern eller finhakk dem i en food processor. Stivpisk eggehvitene og vend inn melis og nøtter eller mandler.
  3. Fordel røren i kakeformen og stek kakebunnen på nederste rille i ca. 40 minutter. Avkjøl den i formen
  4. Iskrem:
    La gelatinplatene ligge i kaldt vann i 5-6 minutter. Hell av vannet og løs opp én og én plate i ½ dl kokende varmt vann. Rør til all gelatinen er oppløst.
  5. Pisk eggeplommer og sukker til ekstra tykk eggedosis. Tilsett pisket kremfløte og multer.
  6. Ha i smeltet gelatin i en tynn stråle, mens du blander forsiktig, men godt med en slikkepott.
  7. Hell kremen over den avkjølte kakebunnen og la formen stå i kjøleskap til kremen er stiv. Dekk kaken med multer og dypfrys den.
  8. Lokk på kaken:
    Ta kaken ut av fryseren ca. 1 time før servering.
  9. Kok opp vann i en kjele. Tilsett gelépulver og rør til det er oppløst. Avkjøl og hell geleen over kaken. Sett den i kjøleskap så gelélokket stivner.
  10. Ta kaken ut av formen, og trekk av bakepapiret før kaken legges over på et fat.

 Lyst på en annen dessert med multer, da finner du de her

Lyst på en annen iskrem. Se her

Mange lekre desserter finner du her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her