Iskake med multer
Foto: Matprat/Astrid Hals

Iskake med multer

Hvis du ikke har ferske multer, men i fryseren kan du lage iskaken med de deilige bærene hele året. Den får deilig sprø bunn, en fløyelsmyk iskrem.

Fremgangsmåte

Nøttebunn:
Varm stekeovnen til 160 grader. Dekk bunnen av en springform (24-26 cm) med bakepapir.
 

Mal nøttene på kvern eller finhakk dem i en food processor. Stivpisk eggehvitene og vend inn melis og nøtter eller mandler.

Fordel røren i kakeformen og stek kakebunnen på nederste rille i ca. 40 minutter. Avkjøl den i formen.

Iskrem:
La gelatinplatene ligge i kaldt vann i 5-6 minutter. Hell av vannet og løs opp én og én plate i ½ dl kokende varmt vann. Rør til all gelatinen er oppløst.

Pisk eggeplommer og sukker til ekstra tykk eggedosis. Tilsett pisket kremfløte og multer.

Ha i smeltet gelatin i en tynn stråle, mens du blander forsiktig, men godt med en slikkepott.

Hell kremen over den avkjølte kakebunnen og la formen stå i kjøleskap til kremen er stiv. Dekk kaken med multer og dypfrys den.

Lokk på kaken:
Ta kaken ut av fryseren ca. 1 time før servering.
 
Kok opp vann i en kjele. Tilsett gelépulver og rør til det er oppløst. Avkjøl og hell geleen over kaken. Sett den i kjøleskap så gelélokket stivner.

Ta kaken ut av formen, og trekk av bakepapiret før kaken legges over på et fat.

Mange lekre desserter finner du her

Flere gode juledesserter finner du her

Flere oppskrifter på julekonfekt og julegodter du kan lage selv

Dette er de syv slagene du skal bake til jul

Lucia-feiring med lussekatter

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på de fleste spørsmål

Her får du vært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Matprat.no

4
4/5 etter 38 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen