Jamie Olivers salat som i Amalfi - Insalata amalfitana
Foto: David Loftus

Jamie Olivers salat som i Amalfi - Insalata amalfitana

Denne oppskriften er fra kokeboka "Jamies Italia". Den må du prøve. Det tar deg 15 minutter.

Fremgangsmåte

  1. Skrell appelsinen og skjær ut appelsinfiletene slik at de ikke har skall eller hinner på seg. Skjær de lyse skuddene av fennikelen og legg dem til side.
  2. Deretter renskjærer du fennikelen i begge ender. Om nødvendig kaster du det ytterste laget - det kan av og til være litt tørt.
  3. Del fennikelen i to, og skjær den i så tynne skiver som mulig på langs. Legg dem i en stor bolle. Skjær agurken i tynne skiver.
  4. Når det gjelder reddikene, lar du ca. 1 centimeter av stilkene sitte på. Så skjærer du en skalk av siden på reddikene, setter dem på den avskårne flaten og skjærer så tynne skiver du kan.
  5. Hvis du slenger noen isbiter i bollen og vender litt på alt sammen, får det pussig nok grønnsakene til å bli enda sprøere. Isbitene skal bare være i i noen minutter.
  6. Rånermåten å gjøre dette på er å ha grønnsakene i iskaldt vann, men har du gjort det én gang, vet du at visst blir grønnsakene sprø, men mesteparten av smaken renner ut i vannet.
  7. Ta isbitene opp fra de finskårne grønnsakene. I en bolle blander du to spiseskjeer god urte- eller rødvinseddik og omtrent seks spiseskjeer god extra virgin olivenolje. Bland godt, og smak. Kanskje du vil ha i litt mer eddik - det kommer an på hvor søte appelsinene er. Smak til med salt og pepper.
  8. Hell dressingen over salaten, og tilsett appelsinkjøttet og det som måtte være av appelsinsaft. Vend på salaten noen ganger, og fordel den på tallerkenene. Dryss fennikelskuddene på toppen. Servér med en gang
 Oppskriften er hentet fra Jamie Olivers kokebok "Jamies Italia" som du kan lese mer om her .
 

Sendt inn av Jamie Oliver/Gyldendal

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper
+

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper

Dette er en kombinasjon som treffer alle smaksløkene – både dine og partnerens.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Mont d'Or er osten som smelter Norge
+

Mont d'Or er osten som smelter Norge

Vacherin Mont d’Or er den franske osten som har fått sitt eget ritual på linje med lutefisk og rakefisk. Og Norge leder an i «hysteriet» til de grader at det vekker oppmerksomhet i andre land.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Plukkfisk er den reneste festmaten
Dagens rett

Plukkfisk er den reneste festmaten

Det finnes et utall ulike oppskrifter på plukkfisk. Dagens utgave er laget med lettsaltet torsk og toppet med sprøstekt bacon.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her