Jons baskiske lammestek

Fremgangsmåte

Ben ut steken (el. be slakteren gjøre det) og skjær bort alt overflødig fett.
Kjør olje, pepper, rosmarin, timian, hvitløk, pinjekjerner (einebær) og salt i en hurtigmikser til en puré. Smør denne puréen på svinefileten og legg fileten midt inne i lammesteken. Surr sammen steken med hyssing, og smør steken inn med sitronsaft og Jägermeister. Tilsett mer sitronsaft og/el. Jägermeister dersom det trengs for å dekke steken.
Legg steken i en plastpose og sett det hele i en bolle. Snu på steken av og til slik at alt blir jevnt marinert.
Varm opp stekeovnen til 180 grader. Sett steken i ovnen og stek den i ca. tre timer til 76 - 77 oC - eller til den er rosa. Bruk gjerne stekepose. Sjyen skal du bruke til sausen.
La steken hvile i 10 min. før den skjæres opp i tynne skiver. Kok ut langpannen (el. bruk kraften fra stekeposen) og bruk den som sjy el. bruk den i sausen.
Server med poteter, soppstuing og kokte grønnsaker. Bruk gjerne mintgelé til.
En go'' vri på lammesteken!
 

Sendt inn av Jon

Vær den første til å vurdere denne oppskriten.
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen