Julebrød fra Alsace
Foto: Astrid Hals

Julebrød fra Alsace

Vil du lage julekake eller julebrød, som mange kaller det slik, franskmennene gjør. Denne oppskriften er fra Alsace.

Fremgangsmåte

Rør gjæren ut i lunken melk, tilsett egg, smør i klatter, sukker og vaniljesukker og kjør alt jevnt i foodprocessor.

Tilsett halvparten av melet og visp til en løs deig. Dekk bollen med plast og la den forheve på et kjølig sted ca. 4 timer.

Rør inn mer mel til deigen er passe fast og slik at den ikke klisser. Ta deigen på bakebordet og elt inn rosinene.

Pensle formen godt og dryss den med mel. Legg hele mandler i bunnen av formen og legg deigen oppå.

Bank formen mot benken slik at deigen fordeles jevnt i bunnen. Ta mel på hendene og jevn til overflaten.

Sett formen inn i kald ovn og stek kaken ved 175 grader i ca 1 time. Sjekk med en bakenål eller strikkepinne om den er ferdigstekt.

Avkjøl kaken i formen før den hvelves og avkjøles.

Ved servering kan man enten drysse på melis eller smøre på f.eks en sjokoladeglasur. Vispet krem smaker herlig til.

Det er nå du skal bake julebrødene

Flere oppskrifter på julekonfekt og julegodter du kan lage selv


 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Lakris og bringebær utgjør en magisk kombinasjon
+
Klubb
Ukens kombo - unike mat- og vinkombinasjoner

Lakris og bringebær utgjør en magisk kombinasjon

Lakris og bringebær er allerede en nydelig kombinasjon, med denne utrolig deilige dessertvinen tar du det til nye høyder.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag din egen saft av hagens eller naturens godsaker
Guide
Oppskrifter på hjemmelaget saft

Lag din egen saft av hagens eller naturens godsaker

Det er utrolig hvor mye bedre hjemmelaget saft smaker enn den du kjøper i butikken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Irish Coffee kan også serveres iskald - og blir bare enda bedre
Ukens drink
Iced Coffee og Chilled Irish Coffee

Irish Coffee kan også serveres iskald - og blir bare enda bedre

Her serveres Irish Coffee i i to spennende nedkjølte versjoner. Grip derfor sjansen til å lage noe nytt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Står pølser på grillmenyen, husk hjemmelaget potetmos til
Dagens rett
Grillede grove pølser med hjemmelaget potetmos

Står pølser på grillmenyen, husk hjemmelaget potetmos til

Pølser blir nesten ikke bedre enn når de serveres med hjemmelaget potetmos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak 7 heftige viner fra Ribera del Duero på fantastiske Bon Lio
Matkurs og vinkurs
Winemakers Dinner i Oslo 20. september

Forsiden akkurat nå - 6

Pasta med røykt skinke og et glass rød pesto gir feriestemning
Dagens rett
Pasta med røykt skinke og rød pesto

Pasta med røykt skinke og et glass rød pesto gir feriestemning

Skinke, pasta og røde pesto er en god trio for et enkelt og avslappende feriemåltid, men uten at du må gi slipp på den gode smaken.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her