Kald rødbetsuppe
Foto: GoVilnius

Kald rødbetsuppe

Kald rødbetesuppe er en typisk sentraleuropeisk sommerfavoritt som kan serveres med stekte eller kokte poteter for økt metthetsfølelse.

Fremgangsmåte

  1. Skrell rødbetene og riv dem grovt.
  2. Ha dem i en kjele med grønnsakskraft eller vann og sitronsaft.
  3. Kok opp og la småkoke i 5 minutter under lokk.
  4. La avkjøle helt.
  5. Når beteblandingen er avkjølt, tilsettes de resterende ingrediensene, smak til og rør grundig.
  6. Avkjøl i minst 30 minutter (opptil 4 timer) før servering.
  7. Server med halve hardkokte egg og et dryss av finhakket dill og gressløk. 

Tips: Det er ikke uvanlig å servere stekte eller kokte poteter til den kalde suppen.

Tips: Du kan bruke enten gresk eller vanlig naturell yoghurt. Du kan også blande med kefir for en tynnere suppe. 

Tips: Suppen holder fint i inntil 3 dager i kjøleskapet. 

By til fargerik fest på tallerkenen med fjorårets rødbeter

Her finner du mange spennende supper du bør lage

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette kan bli din nye favorittsalat
Dagens rett

Dette kan bli din nye favorittsalat

Lag ekstra stor porsjon av denne middagssalaten, for den smaker like godt senere på kvelden. Sjekk den raske oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her