Kalkunrillette med kalkunleverfyll

Kalkunrillette med kalkunleverfyll

Fremgangsmåte

Bland sammen sukker og salt og gni lårene godt inn med blandingen. Sukkersalt dem over natten i kjøleskapet og skyll dem godt i kaldt vann i 10 minutter. Tørk dem og legg dem med skinnsiden opp i en ildfast form og fyll på med fett til de er dekket. Dekk formen med aluminiumsfolie og bak i ovnen ved 160 grader i ca. 1 time. Fjern folien og bak videre til kjøttet løsner fra beinet. Løft kjøttet ut av fettet og avkjøl.

Grovhakk lever og sjalottløk og stek det i smør til løken er myk og leveren har skiftet farge. Hell over madeira og cognac, la det surre videre et par minutter til væsken har kokt inn.

Kok pistasjenøttene i melken i 10 minutter. Ta ut nøttene. Kjør alt i hurtigmikser med sultanrosiner og aprikoser. Smak til med salt og pepper. Legg over i et kjøkkenklede og rull sammen til en pølse. Knyt sammen endene. Varm opp melk til 70 grader og posjér rullen i 15 minutter. Legg rullen i et dørslag og la den renne godt av seg. Pakk rullen forsiktig ut.

Plukk kjøttet av beinet med fingrene og legg kjøttbitene i et tynt lag på et lag plastfolie. Pass på at fibrene i kjøttet går samme vei. Legg den avkjølte leverrullen i midten og rull tett sammen. Knyt igjen og avkjøl helt, gjerne over natten. Skjær i passe store biter med plastfolien på, og fjern folien. Anrett på tallerken med gulrotskummet på toppen.

Gulrotskum:
Skrell gulrøttene og skjær dem i biter. Kjør dem i blender til juice og hell dem over i en ny beholder. Skum dem opp med stavmikser.

Viktig: Når du skal ta ut skum, så ta fra bunnen av skumlaget og prøv og få med alt i en bevegelse - da bryter du ikke strukturen på boblene og de holder seg lengre.

Sendt inn av Cato Pedersen, Thomas Moen, Juan Gonzales og Kjetil Haugeni samarbeid med Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt

Vær den første til å vurdere denne oppskriten.
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen