Kamskjell med chili, hvitløk og asparges
Foto: Kim Holthe

Kamskjell med chili, hvitløk og asparges

Kamskjell er herlig. Med chili, hvitløk og asparges løfter du dem ytterligere. Denne oppskriften må du prøve.

Fremgangsmåte

Bruker du ferske kamskjell starter du med å åpne og rense skjellene.

Fryste kamskjell legger du i en bolle, lar dem tine i kjøleskap og renne av seg på tørkepapir.

Asparges:
Kok opp godt saltet vann med litt sukker.

Legg i asparges og la dem koke i ca. 1-2 minutter. Avkjøl i iskaldt vann og rett før servering varmer du aspargesene i litt smør i en panne.

Marinade:
Finhakk chili og hvitløk, og rør sammen med solsikkeolje og vann. La kamskjellene ligge i marinaden minst 1 time.

Ta kamskjellene opp av marinaden og la dem renne av seg på tørkepapir. Ta vare på marinaden til du skal lage saus.

Stek kamskjellene raskt i stekepanne eller på grill, ca. 30 sekunder på hver side.

Sausen:
Hell marinaden over i en liten kasserolle og kok den inn til det halve.

Tilsett matfløte og la den koke litt inn.

Pisk smør inn rett før servering og smak til med salt og pepper.

Server stekte kamskjell med saus over, og asparges og salat ved siden av.

Flere retter med kamskjell

Sjømat på grillen

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Godfisk.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline
Dagens rett

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline

Lakseskiver klare til å legge på grillen er en populær ingrediens i fiskedisken. Med asparges og en fyldig og syrlig saus, blir det innetier.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt
Dagens rett

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt

Bruker du skiver av lammelår, får du en usedvanlig smakfull gryterett som ikke krever mer enn noen strakser av forberedelser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven
Ukens drink

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven

Det går mot stadig lysere tider, og med det kommer lysten på tropiske drinker. Her får du en forsmak med en forholdsvis mild martiniversjon av pina colada.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her