Kamskjell med sitron og ingefær
Foto: Aperitif.no

Kamskjell med sitron og ingefær

Kamskjell lager du enkelt i en wok-panne. Med tilbehøret kan du raskt servere en himmelsk rett.

Fremgangsmåte

  1. Om kamskjellene er veldig store, del de hvite lukkemusklene i to tykke skiver. Hvis ikke la dem være slik de er. Løsne rognposene og la dem være hele.
  2. Varm litt av oljen i en wok. Ha i lukkemusklene og stek dem på middels varme i 30 sekunder minutter på hver side. Legg dem på et fat.
  3. Varm resten av oljen i woken til den er svært varm. Ha i vårløk og fres den i et par sekunder, tilsett sitronsaft og risvinen/sherryen og kok opp.
  4. Rør inn den syltede ingefæren sammen med laken.
  5. Ha kamskjellene tilbake i woken sammen med stekekraften og bland raskt på sterk varme til alt er gjennomvarmt. Tilsett rognen og fres under omrøring i 15 sekunder.
  6. Ta opp kamskjell og rogn.
  7. Smak sausen til med salt og pepper og server kamskjellene og rognen med sausen på siden, pyntet med sitronbåter.

Her finner du veldig mange oppskrifter med kamskjell

Lyst på en annen wokrett finner du de her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Se alt det gode du kan lage med makrell
Guide
Oppskrifter makrell

Se alt det gode du kan lage med makrell

Denne råvaren som er blant de billigste i fiskedisken, er på sitt beste nå og kan trylles med på kjøkkenet. Her finner du mange fristende oppskrifter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik har du kanskje ikke servert kamskjell før
Dagens rett
Kamskjell med syltede rødbeter og snøfrisksaus

Slik har du kanskje ikke servert kamskjell før

Tykke gode norske kamskjell trenger ikke så mye tilbehør, bortsett fra farge. Derfor får de full uttelling med de syltede rødbetene. Og du gjør en innsats for å bruke opp fjorårets avling.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Se alt du kan lage med rabarbra
Guide
Oppskrifter rabarbra

Se alt du kan lage med rabarbra

Rabarbra duger til mer enn å dyppes i sukker. Her får du mange gode oppskrifter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er det beste kjøpet av alle Beaujolais-er
+
Ukens vin

Dette er det beste kjøpet av alle Beaujolais-er

199,90 er en gavepakke med tanke på konsentrasjon og fylde fruktighet i denne rødvinen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Start uka med en pastarett som kicker akkurat passe
Dagens rett
Pasta med meksikansk rekesaus

Start uka med en pastarett som kicker akkurat passe

Med rester av helgens rekekos - eller noen du har i fryseren er det kort vei til du er i mål.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med denne risottoen gjør du ekstra stas på aspargesen mens den er på sitt beste
Dagens rett
Risotto med vårgrønnsaker

Med denne risottoen gjør du ekstra stas på aspargesen mens den er på sitt beste

Risotto er en rett mange er unødig engstelig for. Det er nemlig en rimelig enkel og rask rett som passer like godt til hverdags som til fest. Følg tipsene våre og se at du har perfekt risotto på under 20 minutter.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her