Kamskjell og asparges i soyavinaigrette
Apéritif

Kamskjell og asparges i soyavinaigrette

Kamskjell og asparges er fastfood av beste sort. Denne lekkerbiskenen lager du på noen få strakser.

Fremgangsmåte

Pisk sammen ingrediensene til vinaigretten. Rist sesamfrø i tørr stekepanne.

Skrell og kok asparges i 3 minutter. Skyll i kaldt vann. Gjenta med ertene. Sett til side mens du lager kamskjellene.

Skjær et rutemønster i den ene enden av hvert kamskjell for å få en fin stekeflate.

Varm opp en panne med litt smør. Stek kamskjellene 1 minutt på begge sider. Hold varme. Dryss over salt og pepper.

Skyll pannen og varm den opp med litt smør på ny. Stek aspargesen raskt i pannen.

Fordel asparges på tallerkener. Legg kamskjell oppå. Dryss over ristede sesamfrø. Drypp over vinaigretten. Pynt med frisk koriander. 

Server med kokt ris eller godt brød samt ekstra sitron- eller limebåter.

Tips:
Retten kan godt lages på grillen. Da behøver du ikke koke aspargesene på forhånd. Men pass på dem slik at de ikke blir for hardt grillet. 

Mange flere oppskrifter på kamskjell finner du her

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Med lett karamellisert rødløk får paien en helt annen karakter
Dagens rett

Med lett karamellisert rødløk får paien en helt annen karakter

Denne paien er dessuten raskere å lage enn mange andre. Den tar bare en drøy halvtime fra du starter til maten er ferdig. Med på kjøpet får du virkelig god smak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
+
Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis

Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En klassisk rett med flyndrefilet i ruller smaker alltid godt
Dagens rett

En klassisk rett med flyndrefilet i ruller smaker alltid godt

Det er kanskje sjelden du plukker med deg flyndre fra fiskedisken. Det er det altså all grunn til å gjøre noe med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I dag kommer søndagsmiddagen fra en gryte
Dagens rett
Biffgryte med grønnsaker

I dag kommer søndagsmiddagen fra en gryte

En lettlaget kjøttgryte som denne er perfekt søndagsmiddag når du har mest lyst til å tilbringe dagen utendørs.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær alt om champagne av en proff
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 06. mai

Lær alt om champagne av en proff

Lær mer om verdens beste musserende viner og smak 9 elegante champagner med vår egen vinekspert Marte Øyen Nordahl

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en hjemmelaget pizza med bare grønnsaker
Dagens rett

By på en hjemmelaget pizza med bare grønnsaker

Intet er vel bedre enn hjemmelaget pizza - også den helt uten kjøtt. Rykende fersk fra stekeovnen, har de pizzasteinplate, blir bunnen enda sprøere.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her