Karahi Ghost lammecurry
Foto: subodhsathe

Karahi Ghost lammecurry

Bruk sesongens lammekjøtt til denne herlige curryen fra Punjab. Deilig kryddret curry møter søtt og saftig lammekjøtt. Dette er fyrverkeri i munn.

Fremgangsmåte

Mariner lammekjøttet i salt ingefær- og hvitløkspaste i en bolle. Dekk med plast og la stå i kjøleskapet i minst èn time.

Tørrstek de hele krydderne (pepperorn, kuminfrø og korianderfrø) og den tørkede røde chili i en stekepanne over medium varme til de blir mørkere i fargen og lukter aromatisk. Trekk pannen av platen, og la krydderne kjøle seg litt før du maler dem til pulver i en morter eller i en kaffekvern.

Varm oljen over middels varme i en wok eller en stor støpejernsgryte og stek til de er gjennomsiktige. Tillsett det marinerte lammekjøttet sammen med krydderblandingen og stek til kjøttet er brunet.

Tilsett tomatene og sauteer i 3-4 minutter til tomatene brytes ned. Skru ned varmen og la det hele koke under lokk i ca 45 minutter. Sjekk på sausen halvveis, og tilsett 1 dl vann om den ser litt for tørr ut. Dander med grønne chilli og koriander og server med varme naan, plommechutney og raita.

Her finner du flere gode indiske oppskrifter

Her finner du mer god grillmat

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Her får du svært så praktiske kokketips

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

4
4/5 etter 4 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen