Karahi Ghost lammecurry
Foto: subodhsathe

Karahi Ghost lammecurry

Bruk sesongens lammekjøtt til denne herlige curryen fra Punjab. Deilig kryddret curry møter søtt og saftig lammekjøtt. Dette er fyrverkeri i munn.

Fremgangsmåte

Mariner lammekjøttet i salt ingefær- og hvitløkspaste i en bolle. Dekk med plast og la stå i kjøleskapet i minst èn time.

Tørrstek de hele krydderne (pepperorn, kuminfrø og korianderfrø) og den tørkede røde chili i en stekepanne over medium varme til de blir mørkere i fargen og lukter aromatisk. Trekk pannen av platen, og la krydderne kjøle seg litt før du maler dem til pulver i en morter eller i en kaffekvern.

Varm oljen over middels varme i en wok eller en stor støpejernsgryte og stek til de er gjennomsiktige. Tillsett det marinerte lammekjøttet sammen med krydderblandingen og stek til kjøttet er brunet.

Tilsett tomatene og sauteer i 3-4 minutter til tomatene brytes ned. Skru ned varmen og la det hele koke under lokk i ca 45 minutter. Sjekk på sausen halvveis, og tilsett 1 dl vann om den ser litt for tørr ut. Dander med grønne chilli og koriander og server med varme naan, plommechutney og raita.

Her finner du flere gode indiske oppskrifter

Her finner du mer god grillmat

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Her får du svært så praktiske kokketips

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær alt om champagne av en proff
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 08. desember

Lær alt om champagne av en proff

Lær mer om verdens beste musserende viner og smak 9 elegante champagner med vår egen vinekspert Marte Øyen Nordahl

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her