Kjøttfondue
Foto: LauriPatterson

Kjøttfondue

Fondue er ikke mindre enn en genial rett. Ikke bare får man gjestene til å lage maten selv - det blir intimt og koselig også.

Fremgangsmåte

  1. Varm oljen i fonduegryten til 180° C på platen. Gryten bør ikke være mer enn ¾ full.
  2. Prøv med en brødterning. Temperaturen er riktig når brødet blir brunt i løpet av 1 minutt.
  3. Flytt gryten forsiktig over på varmestativet.
  4. Reguler brenneren slik at oljen holder passe høy temperatur under hele måltidet.
  5. Kjøtt som er skåret i terninger stikkes på fonduegaflene og settes i den varme oljen.
  6. Hvor lenge det skal stå bestemmer den enkelte, slik at kjøttet blir perfekt etter egen smak.

Servér med en god salat og gode dipper ved siden av, samt nybakt brød.

Tips: For å drøye kjøttet, kan du kutte ekstra mye grønnsaker.

Her finner du flere oppskrifter med fondue

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Unikt historisk besøk i basishyllene i november
+
Tester

Unikt historisk besøk i basishyllene i november

Vi snakker om den opprinnelige "hellige vinen" vinsanto fra Santorini som finnes i et begrenset antall flasker. Begrenset antall gjelder også andre av godbitene i basis i november, så julehandelen kan starte allerede nå.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Prøv en eksotisk vri på gulrotkaken
Ukens kake

Prøv en eksotisk vri på gulrotkaken

Denne gulrotkaken har fått smak av likøren laget av den sørafrikanske frukten marula.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Som landets beste restaurant er Kvitnes Gård samtidig Norges kandidat til The Nordic Prize 2025

Kvitnes Gård er Norges kandidat til The Nordic Prize 2025. I februar faller den endelige dommen. Da blir det kanskje norsk seier for fjerde gang på rad.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her