Klar tomatbuljong med dampet Ishavsrøye
Eksportutvalget for fisk og Gastronomisk Institutt

Klar tomatbuljong med dampet Ishavsrøye

Denne rette tar litt tid å lage fordi tomatbuljongen trenger 24 timer før den er klar til å møte ishavsrøya.

Fremgangsmåte

Kok opp vannet sammen med salt og krydder, legg i fisken og skru ned for varmen. La trekke i ca tre minutter, avhengig av tykkelse på fisken.

  1. Tørk litt av porsjonsstykkene før de fordeles i suppetallerkener.
  2. Tomatbuljong:
  3. Fjern stilkfestet på tomatene, og blend til fin puré. Sil puréen gjennom et klede natten over (24 timer). Gir ca 1 liter helt klar tomatjuice/buljong.
  4. Kok opp buljongen sammen med estragon, og tilsett så de blancherte grønnsakene, gressløk og korianderblader. Smak til med salt.
  5. Slå buljongen over fisken, og drypp olivenolje rundt.
  6. Legg parmesan på fisken og avslutt med et lett dryss pepper.

Sendt inn av Eksportutvalget for fisk og Gastronomisk Institutt

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Er du i tvil? Dette er de sju slagene du skal bake til jul
Julemat
Oppskrifter julekaker

Er du i tvil? Dette er de sju slagene du skal bake til jul

Inviter familie og venner på juleverksted og bak julens mest klassiske småkaker sammen. Oppskriftene finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med dette på helgemenyen er det garantert suksess
Dagens rett

Med dette på helgemenyen er det garantert suksess

Vi varter opp med et skikkelig festmåltid denne helgen som blir ekstra smakfull.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en skikkelig Lucia-fest
Julemat
Oppskrift lussekatt

Lag en skikkelig Lucia-fest

Her er historien om Santa Lucia og oppskriftene på lussekatter og tilhørende drikke, og et utvalg andre safransmakende søtsaker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Røykt eller urøykt pinnekjøtt?
Guide

Røykt eller urøykt pinnekjøtt?

Det er det store spørsmålet for pinnekjøttentusiastene - og dem blir det stadig flere av.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik får blåskjellene Lucia-skrud
Dagens rett
Blåskjell i safransaus

Slik får blåskjellene Lucia-skrud

Det er lov å kose seg litt ekstra når det er Lucia-dag, og du vil bli overrasket over hvor godt blåskjell og safran hører sammen,

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Får du tak i en liten kveite, skal du gjøre dette med den
Dagens rett

Får du tak i en liten kveite, skal du gjøre dette med den

Ovnsbakt pepperkveite er intet mindre enn et luksusmåltid, men som er uhyre enkelt å lykkes med.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her