Klar tomatbuljong med dampet Ishavsrøye

Klar tomatbuljong med dampet Ishavsrøye

Fremgangsmåte

Kok opp vannet sammen med salt og krydder ,  legg i fisken og skru ned for varmen. La trekke i ca tre minutter, avhengig av tykkelse på fisken.

Tørk litt av porsjonsstykkene før de fordeles i suppetallerkener.

Tomatbuljong:
Fjern stilkfestet på tomatene, og blend til fin puré. Sil puréen gjennom et klede natten over (24 timer). Gir ca 1 liter helt klar tomatjuice/buljong.
 
Kok opp buljongen sammen med estragon, og tilsett så de blancherte grønnsakene, gressløk og korianderblader. Smak til med salt.
Slå buljongen over fisken, og drypp olivenolje rundt. Legg parmesan på fisken og avslutt med et lett dryss pepper.
 

Sendt inn av Eksportutvalget for fisk og Gastronomisk Institutt

5
5/5 etter 2 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen