Klassisk cæsarsalat
Foto: Lisovskaya

Klassisk cæsarsalat

Cæsarsalat er kanskje verdens mest berømte salat, og det med god grunn.  Dette er beskjedenhet i all sin prakt.

Fremgangsmåte

Varm ovnen til 190°C. Vend brødbitene i olivenolje i en liten bolle til hver eneste bit er dekket i olje. Smak til med salt og pepper. Stek brødbitene til de er gylne, ca 10-15 minutter. Vend brødbitene i blant slik at de stekes jevnt. 

Finhakk ansjosfillet og hvitløksfedd, og mos det sammen til en mos ved bruk av siden av kniven. Skrap mosen i en bolle sammen med eggeplommene, dijonsennep og sitronsaft. Visp massen sammen før du tilsetter olivenolje litt etter litt til dressingen er tykk og glinsende. Rør inn parmesan før du smaker med salt og pepper. 

Riv salaten i relativt store biter før du vender den i dressingen. Server straks med varme krutonger og høvlet parmesanflak. 

Her finner du flere oppskrifter på deilige salater

Her finner du flere varianter av Cæsarsalat

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Her får du svært så praktiske kokketips

Få dagens rett som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Apéritif

4
4/5 etter 21 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen