Klassisk reinsdyrstek med viltsaus
Foto: Synøve Dreyer

Klassisk reinsdyrstek med viltsaus

Kun når bare det beste er godt nok lager du en klassisk reinsdyrstek med viltsaus. Vi forklarer deg alt fra a til å.

Fremgangsmåte

  1. Gni inn steken med krydder. Stikk inn et steketermometer mot kjernen av kjøttet.
  2. Legg steken i en langpanne sammen med løk i båter og gulrot i skiver, tilsett vannet og sett panna inn i stekeovnen på 125 grader. Steketiden er ca. 2 timer, avhengig av stekens tykkelse.
  3. Ta steken ut når steketermometeret viser fem grader mindre enn hva du ønsker, pakk den inn i aluminiumsfolie og la den hvile i minst 15 minutter mens du lager sausen.
  4. Når steketermometeret viser ca. 70 grader har steken en rosa snittflate, ved ca. 76 grader er den grå. Kjernetemperaturen øker med ca fem grader mens steken hviler.
  5. Server reinsdyrsteken for eksempel med stekt sopp, rosenkål, hjemmelaget viltsaus og hasselbackpoteter. Rørte tyttebær ved siden av er en sikker vinner.

Tips:
Steken kan godt stekes dagen før og skjæres i skiver når den er kald. Pakk skivene i aluminiumsfolie og varm opp på 125 grader i ca. 15 minutter.

Sendt inn av Matprat.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her