Kokoskake a la Thomas Keller
Apéritif

Kokoskake a la Thomas Keller

Denne massive kokoskaken er inspirert av en som stjernekokken Thomas Keller har gjort legendarisk.

Fremgangsmåte

Kakebunn:
Skill eggene. Pisk sukker og eggeplommer luftig. Tilsett majones, kokosmelk og surmelk og bland forsiktig inn, men slik at deigen blir jevn.

Bland mel, kokosmasse, salt, bakepulver og vaniljesukker i en bolle. Rør inn litt etter litt i deigen.

Pisk eggehviter stive med helt rent utstyr og vend inn i deigen.

Fordel deigen på tre eller fire runde godt smurte former (22 el 24 cm). Stek ved 165 grader i 20-25 minutter. Test med en trepinne om kakebunnene er gjennomstekt. Avkjøl.

Marengs:
Pisk eggehviter stive.  Kok opp sukker og vann til temperaturen når 120 grader. Hell den varme sukkerlaken i en tynn stråle i eggehvitene mens maskinen går på middels hastighet. Øk så til maks hastighet og kjør til seig marengs.

Montering:
Ta kakebunnene ut av formene og dekk den første med marengs og litt kokosmasse. Repeter med de to neste og dekk kaken på sidene med marengs og kokosmasse.

Sett kaken kaldt i minst 30 minutter for at den skal sette seg. 

Tips:
Av de overskytende eggeplommene kan du lage din egen majones - men dropp sennepen om du skal bruke den i denne oppskriften.

Her finner du oppskriften på hjemmelaget majones

Her kan du les om mannen bak denne uvanlige ingrediensen 

Se våre andre søte oppskrifter med kokos

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Få ukens kake som nyhetsbrev 


Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Møt slektning av Mona Lisa og bli kjent med 7 av hennes viner
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Son

Møt slektning av Mona Lisa og bli kjent med 7 av hennes viner

Bli med på en uforglemmelig kveld når Prinsesse Natalia Giucciardini Strozzi tar med seg sine viner og fascinerende slektshistorie til Son Spa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her