Kokoskake a la Thomas Keller
Apéritif

Kokoskake a la Thomas Keller

Denne massive kokoskaken er inspirert av en som stjernekokken Thomas Keller har gjort legendarisk.

Fremgangsmåte

Kakebunn:
Skill eggene. Pisk sukker og eggeplommer luftig. Tilsett majones, kokosmelk og surmelk og bland forsiktig inn, men slik at deigen blir jevn.

Bland mel, kokosmasse, salt, bakepulver og vaniljesukker i en bolle. Rør inn litt etter litt i deigen.

Pisk eggehviter stive med helt rent utstyr og vend inn i deigen.

Fordel deigen på tre eller fire runde godt smurte former (22 el 24 cm). Stek ved 165 grader i 20-25 minutter. Test med en trepinne om kakebunnene er gjennomstekt. Avkjøl.

Marengs:
Pisk eggehviter stive.  Kok opp sukker og vann til temperaturen når 120 grader. Hell den varme sukkerlaken i en tynn stråle i eggehvitene mens maskinen går på middels hastighet. Øk så til maks hastighet og kjør til seig marengs.

Montering:
Ta kakebunnene ut av formene og dekk den første med marengs og litt kokosmasse. Repeter med de to neste og dekk kaken på sidene med marengs og kokosmasse.

Sett kaken kaldt i minst 30 minutter for at den skal sette seg. 

Tips:
Av de overskytende eggeplommene kan du lage din egen majones - men dropp sennepen om du skal bruke den i denne oppskriften.

Her finner du oppskriften på hjemmelaget majones

Her kan du les om mannen bak denne uvanlige ingrediensen 

Se våre andre søte oppskrifter med kokos

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Få ukens kake som nyhetsbrev 


Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Helstekt fisk med saus som kicker er det som gjelder i dag
Dagens rett
Helstekt dorade med chilisaus, vårløk og grillet sitron

Helstekt fisk med saus som kicker er det som gjelder i dag

Lager du chilisausen selv, kan du bestemme akkurat hvor sterk den skal være. Og kombinasjonen av en saus som sparker og helstekt fisk er rett og slett sublim.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik skaper du russisk stemning rundt middagsbordet i dag
Dagens rett
Hønsesalat med krabbe og lakserogn

Slik skaper du russisk stemning rundt middagsbordet i dag

Og da snakker vi ikke om høy begerføring og flerstemt sang, men derimot om en ekstra god vri på russisk salat som skal stamme fra Moskva.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Er du ikke fan av Guinness, blir du det trolig med denne drinken
Ukens drink
Calcutta Cup drinkoppskrift med Guinness

Er du ikke fan av Guinness, blir du det trolig med denne drinken

Det er tonicen som frisker opp og endrer den klassiske Guinness/stout-smaken. Derfor kan du unne deg en god slurk til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Det er en grunn til at tyskere er ville etter denne retten
Dagens rett
Rollmops

Det er en grunn til at tyskere er ville etter denne retten

Det er ikke bare for at den smaker godt med en snaps, men også for at denne måten å tilberede sild på får ut den beste smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette tilbehøret gir ekstra karakter til grillspydene
Dagens rett
Iransk yoghurtsalat stil grillspydene

Dette tilbehøret gir ekstra karakter til grillspydene

Yoghurtsalat er en sommerfavoritt som skapt for ethvert grillmåltid, og så kjapp å lage at retten også midt i ferien. Prøv den også som dip til chipsen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du  drinkklassikeren Tequila Sunrise
Ukens drink
Tequila Sunrise

Slik lager du drinkklassikeren Tequila Sunrise

Denne drinken er en like perfekt avslutning på sommernatten i dag som på 70- og 80-tallet da den hadde sin storhetstid.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her