Kremet sellerirotsuppe med sprøstekte selleristrimler
Frukt.no

Kremet sellerirotsuppe med sprøstekte selleristrimler

Kremet sellerirotsuppe med sprøstekte selleristrimler blir en deilig rett enten du setter den på bordet eller heller den over på en termos og tar den med på tur.

Fremgangsmåte

  1. Skrell selleri og skjær den i terninger.
  2. Skjær ca. 100 g sellerirot i fyrstikktynne strimler (til sprøstekt garnityr).
  3. Rens løken og del dem i to.
  4. Legg grønnsakene i en ildfast form og bak dem i ovn på 180°C til alt er mørt, ca. 15 minutter.
  5. Ha grønnsakene og buljongen i en kjele. Kok opp, og mos med en stavmikser. Tilsett fløte.
  6. Rør godt, og juster konsistensen med evt. mer buljong. Kok opp suppen, og smak til med salt og pepper.
  7. Selleristrimler:
    Sprøstek selleristrimlene i olje i en varm panne. Dryss salt over. Avkjøl på et kjøkkenpapir.

Server sellerisuppen med selleristrimler og hakket gressløk.

Lyst på en annen suppe finner du mange her

9 lettlagete supper å ta med på tur

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Frukt.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Forbereder OL: Michelinstjernene lyser stadig sterkere over Alto Adige
+

Forbereder OL: Michelinstjernene lyser stadig sterkere over Alto Adige

I Alto Adige i det nordøstre Italia skifter det mellom høye alpetopper og frodige dalbunner med et stort tilbud mellom himmel og jord. Fantastiske skimuligheter, kreative stjernerestauranter, gode viner og luksuriøse spa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Prøv denne lekre oppskriften med steinbit
Dagens rett

Prøv denne lekre oppskriften med steinbit

Det er ikke bare kjøtt som kan grilles eller serveres med rødvinssaus.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du mye burgundhistorie for pengene
+
Godbiter i pollisten

Her får du mye burgundhistorie for pengene

Vi snakker om druer fra en parsell som har vært med å forandre Burgunds vinhistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Burgund-chardonnay til 179,90 som også smaker godt?
+
Ukens vin

Burgund-chardonnay til 179,90 som også smaker godt?

Ja, det er tilfelle, og den er laget etter alle kunstens regler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Start uka med en mettende middagssalat med kylling og kikerter
Dagens rett

Start uka med en mettende middagssalat med kylling og kikerter

Frisk, knasende hjertesalat med kylling og kikerter blir en veldig god start på uka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Helstekt kylling blir alltid fest - som her med irrgrønn urtesaus
Dagens rett

Helstekt kylling blir alltid fest - som her med irrgrønn urtesaus

Lørdagskvelden er en kveld vi unner oss litt ekstra godt - dagens rett er intet unntak.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her