Kremet septembersuppe
Opplysningskontoret for frukt og grønnsaker

Kremet septembersuppe

Her får du en svært enkel grunnoppskrift på grønnsakssuppe som kan varieres i det uendelige, alt etter hvilke grønnsaker du liker best.

Fremgangsmåte

Vask og skrell grønnsakene (ta vare på persillebladene) og del dem i grove biter.
Kok disse møre i kraft og melk. Mos med stavmikser.
Rist brødterningene i en varm panne.
Kok suppen opp igjen.
NB! Virker suppen tykk spe med mer kraft.
Smak til med salt og pepper. Server septembersuppen med hakket persilleblader, brødkrutonger og evt. en rømmeklatt.

Tips: Samme enkle fremgangsmåte brukes på andre suppevarianter. Prøv gjerne med brokkoli og blomkål.

Slik lager du kraft selv

9 lettlagete supper å ta med på tur

Her finner du mange flere deilige supper

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & Vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Opplysningskontoret for frukt og grønnsaker

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Lag kamskjellene i woken - det blir veldig godt
Dagens rett
Kamskjell med sitron og ingefær

Lag kamskjellene i woken - det blir veldig godt

Kamskjell er en var råvare som skal behandles med den største forsiktighet, så stekingen må overvåkes nøye. Derfor er en wok faktisk ideell. Svært høy varme tilsier veldig kort steketid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Bak det som ser ut som en vanlig lasagne, skjuler det seg ekstra gode smaker
Dagens rett
Lasagne med gorgonzola og valnøtter

Bak det som ser ut som en vanlig lasagne, skjuler det seg ekstra gode smaker

For her er det verken kjøttsaus eller tomater, derimot gorgonzola, valnøtter og friske grønnsaker. En lasagne verdig et festmåltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en mettende salat med pastrami, bakte tomater og stekt aubergine
Dagens rett
Salat med pastrami, bakte tomater og stekt aubergine

Lag en mettende salat med pastrami, bakte tomater og stekt aubergine

Om du ikke har oppdaget at salater kan lages mettende, får du et bevis på det her. Aubergine gjør jobben. Og om du ikke vil ha kjøtt, dobler du bare mengden aubergine.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Se alt du kan lage med rabarbra
Guide
Oppskrifter rabarbra

Se alt du kan lage med rabarbra

Rabarbra duger til mer enn å dyppes i sukker. Her får du mange gode oppskrifter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

I dag er fredagskosen inspirert av det vietnamesiske kjøkken
Dagens rett
Vietnamesisk kylling i karri

I dag er fredagskosen inspirert av det vietnamesiske kjøkken

Fredag er ukeslutt, og for mange står kylling på menyen. Gi den litt ekstra smakshjelp med denne enkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Bruk løvetann til noe veldig godt og leskende
Ukens drink
Løvetanndrink

Bruk løvetann til noe veldig godt og leskende

Lager du løvetannsirup av det forhatte "ugresset" - får du garantert en ny opplevelse.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her