Kremete blåskjell
Foto: Mari Svenningsen

Kremete blåskjell

Kremet blåskjellsuppe er ideelt når du skal ha gjester på besøk. Den er enkel å lage og gjestene vil garantert takke deg for et deilig måltid.

Fremgangsmåte

Skyll og vask blåskjellene godt i rennende kaldt vann. Kast skjell som ikke lukker seg hvis du «kakker» på dem, eller skjell som er skadet.
 
Fres sjalottløk, gulrot og hvitløk i olivenolje i en gryte. Tilsett blåskjell og hvitvin, legg på lokk og damp til skjellene åpner seg.
 
Ta ut blåskjellene, men la kraften ligge igjen i gryta. Tilsett kremfløte og crème fraîche og kok ned til sausen er passe tykk.
 
Ha blåskjellene tilbake i gryta og vend dem inn i kremsausen. Server med godt brød.
 

Sendt inn av Matprat.no

4
4/5 etter 194 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen