Kveite med chilensk vri
Foto: Roger Kolbu

Kveite med chilensk vri

Fremgangsmåte

Ta bladene fra sitrontimianen, fjern alle stilkene. Kjør urtebladene med smøret i en food processor. Legg fisken i ildfast form, krydre med salt og pepper samt stryk et tynt lag med smør over. Bak i ovn ved 200 grader 6-15 min. avhengig av størrelsen på fileten.

Fyll til empanadas:
Fres finhakket løk og hvitløk forsiktig blank i olje, tilsett finhakket chili og grovternet sopp. La det steke ferdig, dvs. 3-4 min. Smak til med salt, pepper og sitron. Stek så ternet chorizo i en annen panne til det er gyllent. Kok egget "smilende". Del det i grove terninger. Bland så alt sammen, også ruccula i en bolle.

Empanadas:
Lag som vanlig deig, bland mel, bakepulver og salt, så smeltet smør, røre litt, så tilsette melken. La deigen hvile i 20 min.
 
Etter at deigen er hvilt; ta en liten håndfull deig og kjevle den til den størrelsen du vil ha på empanadasen. Ha i fyllet og lukk igjen empanadasen slik at den ser ut som en innbakt pizza (rektangular eller trekantet form). Pensle med litt eggehvite og lag tre små hull på de med tannpirker og inn i oppvarmet ovn på 250 grader i 15 min. eller til de har en gyllen farge.

Maiskrem:
Kok maiskolben i lettsaltet vann i ca 10 min. Sett den opp på høykant og skjær av maisen med en skarp kniv. Fyll maisen i en liten kasserolle og fyll opp med fløte til det dekker maisen. Gi det ett oppkok og la det trekke i 5 min. Ha i 2 ss smør og smak til med salt og pepper.

Bakte cherrytomater:
Vend inn tomaten i olje. Salt og pepre før de legges i ildfast form, gjerne sammen med fisken. La gjerne stilken sitte igjen på tomatene, det ser pent ut. Bakes i 180 grader i ca 6-8 min.

Olivensjy:
Fres løken gyllen, tilsett rødvin og sukker, kok dette inn til sirup. Ha deretter i kyllingkraft og oliven, la dette koke inn til 2 dl. Sil og hold varm. Før servering tilsettes ½ dl god olivenolje samt oliven som er kuttet i ringer. Smak til med salt og pepper.

Sendt inn av Mario VasquezFinalist og senere vinner i oppskriftkonkurranse med kveite

5
5/5 etter 1 anmeldelse
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen