Kyllingfilet med bechamelsaus, stekt sopp og rotgrønnsaker
Foto: 9parusnikov

Kyllingfilet med bechamelsaus, stekt sopp og rotgrønnsaker

Server kyllingfileten med bechamelsaus og stekt sopp og rotgrønnsaker. Vi kan garantere stor matglede rundt bordet.

Fremgangsmåte

  1. Stek kyllingfiletene i smør eller olje på middels varme i 2-3 minutter på hver side, dryss på salt og pepper.
  2. Etterstek i ovnen i 5-6 minutter ved 175 grader. La hvile 10 minutter før de skjæres i skiver.
  3. Bechamelsaus:
  4. Smelt smør i en kjele. Rør inn mel og spe med melk. Smak til med muskatnøtt, salt og hvit pepper.
  5. Stekt sopp:
  6. Skjær soppen i biter. Smelt smør i en panne og stek soppen gyllen sammen med timian. Dryss over salt og pepper.
  7. Rotgrønnsaker:
  8. Vask og skrell rotgrønnsakene og del dem i terninger (ca. 1 x 1 cm). Kok grønnsakene i vann i 3-5 minutter til al dente. 
  9. Smelt smør i panne og stek grønnsakene. Smak til med salt og pepper. 
  10. Dryss over finhakket timian. 
  11. Server kyllingfiletskivene oppå sausen og topp med stekt sopp. Server de smørstekte rotgrønnsakene ved siden av.

Sendt inn av Aperitif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

At noe så enkelt kan smake så godt
Dagens rett

At noe så enkelt kan smake så godt

Prøv denne oppskriften på bakt potet med skagensalat til middag i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien
+
Tester

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien

Ethvert feriekjøleskap har plass til en boks med hvitvin - om det så bare er for å bruke til matlaging som damping av blåskjell. Men det er ingen grunn til å redusere bruken til det, for mange hvitvinsbokser inneholder virkelig seriøs vin.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her