Kyllingfilet med bechamelsaus, stekt sopp og rotgrønnsaker
Foto: 9parusnikov

Kyllingfilet med bechamelsaus, stekt sopp og rotgrønnsaker

Server kyllingfileten med bechamelsaus og stekt sopp og rotgrønnsaker. Vi kan garantere stor matglede rundt bordet.

Fremgangsmåte

  1. Stek kyllingfiletene i smør eller olje på middels varme i 2-3 minutter på hver side, dryss på salt og pepper.
  2. Etterstek i ovnen i 5-6 minutter ved 175 grader. La hvile 10 minutter før de skjæres i skiver.
  3. Bechamelsaus:
  4. Smelt smør i en kjele. Rør inn mel og spe med melk. Smak til med muskatnøtt, salt og hvit pepper.
  5. Stekt sopp:
  6. Skjær soppen i biter. Smelt smør i en panne og stek soppen gyllen sammen med timian. Dryss over salt og pepper.
  7. Rotgrønnsaker:
  8. Vask og skrell rotgrønnsakene og del dem i terninger (ca. 1 x 1 cm). Kok grønnsakene i vann i 3-5 minutter til al dente. 
  9. Smelt smør i panne og stek grønnsakene. Smak til med salt og pepper. 
  10. Dryss over finhakket timian. 
  11. Server kyllingfiletskivene oppå sausen og topp med stekt sopp. Server de smørstekte rotgrønnsakene ved siden av.

Sendt inn av Aperitif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne
+
Tester

550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne

For noen viner er det ikke bare snakk om et sterkt renomme. Men - det blir nok bare med den ene smaken, for prisene er svært høye og volumene ørsmå. Trøsten er at det er masse annet godt nytt rødt i november.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Råkost som serveres varm med kylling og supersunne sobanudler er det du trenger akkurat nå
Dagens rett

Råkost som serveres varm med kylling og supersunne sobanudler er det du trenger akkurat nå

Fargerike grønnsaker beholder fargen når de varmebehandles raskt og smaken blir enda bedre. I denne oppskriften kan du selv legge til det som trengs for et smakskick i hverdagen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

130 bobleviner testet: Ny champagnestjerne og gamle kjenninger blant nyhetene i november
+
Tester

130 bobleviner testet: Ny champagnestjerne og gamle kjenninger blant nyhetene i november

Champagneregionen virker ustoppelig når det kommer til å produsere nye talenter. Som tar druene i egne hender og skaper mirakuløse viner. De gode gamle holder også koken.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her