Lagkake med syringele
Foto: alvarez

Lagkake med syringele

Du kan fint lage denne deilige kaken med annen type gele, men helst ikke pulvergeleen fra butikken, den smaker litt vel kunstig.

Fremgangsmåte

Kakebunn:
Pisk smør, olje og sukker luftig og lyst i miksmaster. Tilsett eggene ett av gangen. Bland de tørre ingrediensene og sikt det inn i deigen vekselsvis med melken. Bland til jevn deig.

Smør tre kakeformer a 20 cm diameter, dryss litt mel oppi og bank bort det overflødige. Fordel deigen jevnt i de tre formene og stek ved 175 grader i 20 minutter eller til en trepinne kommer ut helt tørr når den stikkes i kaken. Ta ut og avkjøl.

Tips:
Du kan godt bake i en form, men da må du steke i 45 minutter og dele bunnen i tre eller fire, det er litt mer plunder.

Fyll:
Hvis syringelen er løs, kan du tilsette litt gelatin. Bløtlegg 1-2 ark i kaldt vann og deretter løs opp i 1 ss  kokende vann. Ha i den kalde geleen.

Slik lager du syringele

Tips:
Du kan bruke ferdig gele fra butikken eller din egen produksjon.

Pisk kremfløten stiv. 

Vaniljesmørkrem:
Ha smøret i en bolle og kjør på middels hastighet til du har en luftig krem. Sikt inn melisen litt av gangen, og kjør på lav hastighet. Når kremen begynner å bli litt tørr, tilsetter du kremfløte, litt av gangen. Fortsett til du har en luftig og jevn krem, ikke før løs og ikke for fast.   

Montering:
Begynn med en bunn og jevn ut overflaten. Smør den med kremfløte og fordel halvparten av geleen over. Legg på et lag til med kremfløte og fortsett med de to neste bunnene.

Smør vaniljekremen rundt på alle sider og på toppen. Med syrinblomster og friske bær.

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Vannbakkels fylt med friske bær og råkrem er smaken av sommer
Ukens kake
Vannbakkels med råkrem og bær

Vannbakkels fylt med friske bær og råkrem er smaken av sommer

Denne lettvinte og sommerlige retten passer like godt på kakebordet som til dessert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Her lages den beste rosevin og hvitvinen til sjømat
+
Godbiter i pollisten

Her lages den beste rosevin og hvitvinen til sjømat

Det er fordi rosevinen er omtrent som en hvitvin, og hvitvinene er sublime uttrykk av drue og jordsmonn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl i gryta
Dagens rett
Blåskjell med bayer

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl i gryta

Mørkt øl som bayer er en veldig god ingrediens til blåskjell - og selvsagt godt å drikke til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

En Italienskinspirert kyllinggryte smaker fortreffelig i juni
Dagens rett
Italiensk kyllinggryte

En Italienskinspirert kyllinggryte smaker fortreffelig i juni

Kylling og tomat er lett mat og selv om den er varm, er det et fint alternativ som søndagsmiddag i juni.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

La barna pynte pizzaen sin selv med rask pizzasaus og salamipølse
Dagens rett
Porsjonspizza med rask pizzasaus og salamipølse

La barna pynte pizzaen sin selv med rask pizzasaus og salamipølse

La barna ha det litt moro med dekorering av sine egne pizzaer. Da blir det ingen sure miner om at "jeg liker ikke ditt eller datt".

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

40 nyheter i taxfreehyllene testet - nå også topp sider
+
Tester
Nyheter taxfree sommeren 2022

40 nyheter i taxfreehyllene testet - nå også topp sider

Skal du ut å reise med fly til utlandet i sommer, er det verd å merke seg disse vinene og siderne i taxfreebutikken.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her