Suppe:
Skjær laksen i terninger. Skrell og skjær potetene i skiver. Finhakk dill og gressløk.
Kok opp buljong og legg i potetskivene. Kok opp under lokk ca. 10 minutter.
Tilsett laks og de øvrige ingrediensene. La det småkoke 2-3 minutter. Smak godt til med salt. server med lette scones til.
Lette scones:
Bland det tørre og tilsett kesam og vann. Rør sammen til en deig, gjerne i en kjøkkenmaskin.
Del deigen i to deler. Lag flate, runde leiver, ca. 15 cm i diameter. Legg dem på bakepapir eller smurt stekeplate.
Skjær et kryss i hver kake med en spiss kniv og dryss på gresskarkjernene før de stekes midt i ovnen ved 250 grader, i ca. 10 minutter.
Bryt sconsene fra hverandre ved servering. De smaker godt både til en varm suppe eller til en salat.t
9 oppskrifter med laks som garantert faller i smak
Her finner du flere gode lakseoppskrifter
Se mange flere lekre fiskesupper her
9 lettlagete supper å ta med på tur
Her får du sært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig