- Start med fennikelen:
- Rens og skjær fennikelknollene i løvtynne skiver tvers over.
- Kok dem i appelsinsaft/juice i ca. 10 minutter. Sil fra laken og ta vare på denne.
- Appelsinsaus:
- Mål opp appelsinlaken og bland den med halve mengden hvitvin.
- Kok blandingen inn til den har sirupskonsistens.
- Rør inn små terninger av smør.
- Sausen må ikke koke mens smøret røres inn, da skiller den seg.
- Smak sausen til med salt og pepper og rør inn basilikum og et par dråper sitronsaft.
- Hold sausen forsiktig varm, gjerne i vannbad.
- Fisken:
- Kutt tynne skiver (escalope) av laksefileten (uten skinn) på følgende vis: skjær fra midtlinjen på laksefiletene halvt ned i fileten og ut mot sidene, pass på at fisken henger sammen i sidene.
- Brett fisken ut til en tynn escalope.
- Dryss dem med salt og pepper og legg dem på smurt aluminiumsfolie på stekebrett.
- Bak escalopene midt i ovnen på 160 grader i ca 4 minutter, eller til de har skiftet farge utenpå. Da er de samtidig passe kokt.
- Legg escalopene på en seng av fennikel og med den friske smørsausen rundt.
- Til fisken kan du servere kokte poteter, eller godt brød og en frisk salat.
Flere fristende lakseretter finner du he
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig