Laksefilet med peanøttcrust, salat av avocado, aspargesbønner og ruccula, pure av blomkål eller jordsskokker, soyasirup
Apéritif

Laksefilet med peanøttcrust, salat av avocado, aspargesbønner og ruccula, pure av blomkål eller jordsskokker, soyasirup

Fremgangsmåte

Laksefilet med peanøttcrust:
Renskjær laksefileten og del opp i to like stykker. Legg med kjøttsiden opp i en ildfast form- Varm opp peanøttsmør, olivenolje og limesaft. Smør på laksen. Bak i ovn ved 160 grader i 8 minutter.

Salat av avocado, aspargesbønner og ruccula:
Skjær avocadoen i terninger. Kok bønnene i et par-tre minutter i lettsaltet vann til de er al dente, møre men fortsatt med litt tyggemotstand. Avkjøl i iskaldt vann. Skyll rucculaen. Bland salaten. Lag en dressing av olje og limesaft. Smak til med salt og pepper. Hell over salaten og bland godt.

Pure av blomkål eller jordsskokker:
Skrell og skjær opp jordskokkene eller blomkålen. Kok mørt i lettsaltet vann. Kjør til puré sammen med fløte og smør med stavmikser. Smak til med salt og pepper.

Soyasirup:
Kok inn til sirupkonsistens. Smak til med limesaft. Den skal være syrlig og salt.

Anretting:
Fordel puréen på to tallerkener. Legg laksen oppå. Hell soyasirup i syltynn stråle langs kanten. Tegn gjerne hjerter med den hvis du er ekstra kreativ. Legg salat ved siden av.

Sendt inn av Apéritif

Forsiden akkurat nå
Imponer gjestene med denne vidunderlige ceviche-oppskriften
Dagens rett
Ceviche Chifero

Imponer gjestene med denne vidunderlige ceviche-oppskriften

Denne oppskriften ser kanskje komplisert ut, men er egentlig ganske så enkel. Lager du den klassiske tigermelken kvelden før, har du i tillegg en meget sofistikert middag på under 15 minutter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gyros er grekernes svar på rullekebab og  er det perfekte tilskuddet til helgekosen
Dagens rett
Gresk gyros

Gyros er grekernes svar på rullekebab og  er det perfekte tilskuddet til helgekosen

Om du har tenkt til å ta frem grillen denne helgen eller kose deg innendørs ,er gyros fredags-middagen du har lengtet etter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Dette er den eneste oppskriften du trenger på cæsarsalat
Dagens rett
Klassisk Cæsarsalat

Dette er den eneste oppskriften du trenger på cæsarsalat

Cæsarsalat er kanskje verdens mest berømte salat, og det med god grunn.  Dette er beskjedenhet i all sin prakt.

Les hele saken
Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole
Matkurs og vinkurs
Apéritifs kokkeskole

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole

Årets julegave for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Om du ikke tør å plukke ingrediensene selv, kan du bruke grønnkål fra butikken
Dagens rett
Zrazy fylt med russekål – fylte ukrainske potetboller

Om du ikke tør å plukke ingrediensene selv, kan du bruke grønnkål fra butikken

I disse potetbollene er det nemlig en av de mest forhatte "ugress"-sortene som inngår. Russekål kan du med god samvittighet plukke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Råmarinert fisk er den perfekte middagsløsningen når det er sommer og varmt
Dagens rett
Råmarinert kveitefilet med tapenadedressing og parmesan

Råmarinert fisk er den perfekte middagsløsningen når det er sommer og varmt

Når det koker på kjøkkenet, må tiden du tilbringer der reduseres til et minimum. Da kommer denne retten inn som en reddende engel. Den smaker da også himmelsk.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her