Laksesuppe med sellerirot, gulrot og fennikel
Foto: Azurita

Laksesuppe med sellerirot, gulrot og fennikel

Sellerirot, gulrot, fennikel og laks gir en næringsrik og mettende suppe. Her har du oppskriften.

Fremgangsmåte

  1. Rens og finstrimle grønnsakene. Fres først sellerirot og gulrot i smør i en gryte, ca. 3 min.
  2. Legg i oppskåret fennikel og fres ytterligere noen minutter.
  3. Tilsett fiskekraft, hvitvinseddik, fløte og hakkede tomater.
  4. La det koke ca. 10 minutter til grønnsakene er myke.
  5. Smak til med salt og kajennepepper.
  6. Hvis du bruker matfløte og ønsker en tykkere suppe: Rør ut maisenna i litt kaldt vann. Visp det ned i suppen og la det koke opp.
  7. Skjær fisken i ca. 2 cm tykke terninger og ha dem i suppen. La dem trekke ca. 5 minutter.
  8. Hell suppen i tallerkener og dryss over hakket dill ved servering.

Se mange flere lekre fiskesupper her

Se våre andre oppskrifter med laks

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut

Innholdet er fascinerende og absolutt noe for seg selv i australsk sammenheng, og mannen som har gitt navn til dem, lever opp til inntrykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri
Matkurs og vinkurs
Winedinner 03. september i Oslo

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri

Nyt 10 smakfulle småretter og 6 nøye utvalgte viner – alt satt sammen med kjærlighet for å gi deg en kveld du sent vil glemme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her