Laksesuppe med sellerirot, gulrot og fennikel
Foto: Azurita

Laksesuppe med sellerirot, gulrot og fennikel

Sellerirot, gulrot, fennikel og laks gir en næringsrik og mettende suppe. Her har du oppskriften.

Fremgangsmåte

  1. Rens og finstrimle grønnsakene. Fres først sellerirot og gulrot i smør i en gryte, ca. 3 min.
  2. Legg i oppskåret fennikel og fres ytterligere noen minutter.
  3. Tilsett fiskekraft, hvitvinseddik, fløte og hakkede tomater.
  4. La det koke ca. 10 minutter til grønnsakene er myke.
  5. Smak til med salt og kajennepepper.
  6. Hvis du bruker matfløte og ønsker en tykkere suppe: Rør ut maisenna i litt kaldt vann. Visp det ned i suppen og la det koke opp.
  7. Skjær fisken i ca. 2 cm tykke terninger og ha dem i suppen. La dem trekke ca. 5 minutter.
  8. Hell suppen i tallerkener og dryss over hakket dill ved servering.

Se mange flere lekre fiskesupper her

Se våre andre oppskrifter med laks

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Se etter denne godbiten neste gang du er innom polet
+
Godbiter i pollisten

Se etter denne godbiten neste gang du er innom polet

For den er et av de beste kjøpene i sin prisklasse med fast plass i de 60+ største polutsalgene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Men valpolicella var ikke død
+
Ukens vin

Men valpolicella var ikke død

Denne tilhører en veldig tradisjonell stil som har overlevd all støyen de siste 15 årene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Himkok tenker nytt og lanserer cocktail- og designmeny

Designelementene skal sågar auksjoneres den 11. september når de nye cocktailene lanseres.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er en av de aller mest historiske burgunderne
+
Godbiter i pollisten

Dette er en av de aller mest historiske burgunderne

Og vi snakker verken om pinot noir eller chardonnay, derimot gamay.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slike pannekaker har du (kanskje) ikke smakt før
Dagens rett

Slike pannekaker har du (kanskje) ikke smakt før

Her får du oppskriften på knallgode maispannekaker med sprøstekt bacon.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

450 rødviner testet: Dette er de mest fantastiske av septembers store tilskudd av nytt rødt
+
Tester

450 rødviner testet: Dette er de mest fantastiske av septembers store tilskudd av nytt rødt

Om du frykter høsten, er trøsten at det er veldig mye godt rødt som lanseres i september.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her