Lammefilet med rødbetbulgur
Foto: Mari Svenningsen

Lammefilet med rødbetbulgur

Fremgangsmåte

Brun fileten raskt i panne, etterstek i ovn på 125 grader i ca. 20 minutter (kjernetemperatur 62 grader).
 
Kok opp vann med buljongterning. Ha i bulgur, rødbeter og vårløk. La det småkoke under lokk i 15 minutter. Ta kjelen til side og la det hvile i 5 minutter. Rør med en gaffel og smak til med salt.
 
Kok aspargesen i lettsaltet vann i 1-2 minutter avhengig av tykkelsen.
 
Rødbetene gir en sprek rødfarge til bulguren. Et litt annerledes tilbehør til lammet.
 
Tips: La lammefileten ligge og hvile i 15 minutter før du skjærer den opp. Da er kjøttet skikkelig saftig og kjernetemperaturen øker med ca fem grader ved hviling.

Sendt inn av Matprat.no

5
5/5 etter 24 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen