Varm en kadai eller wok og ha i sukker. La det smelte til karamell, tilsett så olje. Når oljen er varm, tilsett pepper og stjerneanis og stek 1 minutt. Ha i løk og stek den gyllen. Ha i ingefær og hvitløk.
Rør et par ganger, ha i tomatpuré og kok til oljen skiller seg.
Tilsett lammekjøtt, erter, malte krydder og salt. Dekk til og la det koke på svak varme til kjøttet er ferdig.
Tips:
Du kan bruke grønne bønner i stedet for erter.
Serveres rykende varm med dryss av korianderblader.
Kheema mutter er spesielt populær i Punjab og Sindhi. Serveres med ris, roti eller til og med pasta.
Denne oppskriften har også røtter i sindhi-kulturen
Flere oppskrifter på lammegryter finner du her
Mange andre deilige retter med lam
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig