Lammekoteletter med sitronmynte-salsa verde
Foto: HowardOates

Lammekoteletter med sitronmynte-salsa verde

Lag disse herlige lammekotelettene. Når du serverer dem med sitronmynte-salsa verde blir det jubel rundt bordet. Her får du oppskriften på alt du trenger til et herlig måltid.

Fremgangsmåte

  1. Sitronmynte-salsa verde:
    Bruk en foodprosessor eller mikser til å blende mynte, bladpersille, sitronskall og -saft, sjalottløk, kapers, hvitløk, salt og chiliflakene. Mens motoren kjører tilsetter du sakte oljen og blander til du får en grov salsa.
  2. Hell over i en liten bolle, dekk til med plastfilm og trykk filmen ned på overflaten av salsaen for å hindre misfarging.
  3. Tips:
    Salsaen kan lages opptil fire timer i forveien. Sett den i så fall i kjøleskapet. Ta den ut og la den varmes opp til romtemperatur og rør om før servering.
  4. Lammekoteletter:
    Pensle begge sider av lammekotelettene lett med olje, og krydre begge sider med salt og pepper. La kotelettene ligge i romtemperatur i 15-30 minutter før grilling.
  5. Gjør grillen klar for direkte grilling over middels varme (180-230 °C).
  6. Børst grillristene rene. Grill kotelettene på direkte middels varme slik du ønsker (ca. 8-10 minutter for medium stekt), snu dem én gang. Ta dem av grillen og la dem hvile i 3-5 minutter.

Server kotelettene varme med en skje salsa på toppen.

Oppskrifter med lam på grillen

Mange herlige oppskrifter med lam

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Weber

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette drikker du til and
Tester

Dette drikker du til and

Andevennlige drikkevarer finner du innen alle kategorier og prisklasser. Her har du en rekke forslag som kan kalles allroundere når det er and på menyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her