Lammestek med solbær- og soyasaus

Lammestek med solbær- og soyasaus

Lammesteken må få godgjøre seg lenge i ovnen. Der får den smak av rosmarin og hvitløk. Så gir den et annet sausefølge enn vanlig.

Fremgangsmåte

Gni lammelåret godt inn med krydder.

Tips:
I stedet for tørket rosmarin, kan du bruke frisk rosmarin. Da hakker du den opp og drysser på toppen av steken.

Lag små snitt i steken med spiss kniv og stikker inn hvitløksfeddene som du først deler på langs.

Ha løk, chili, gulrøtter og vann i en langpanne eller ildfast form. Legg steken over og stikk inn steketermometer i den mest kjøttfulle delen. Stek ved 125 grader i 2-3 timer. 65-70  grader på steketermometeret gir rosa stek, 75-76 grader er gjennomstekt.

La steken hvile minst et kvarter før oppskjæring. Imens lager du sausen. Kok inn sjyen til 2/3-1/2 mengde. Smak til med solbær, soya, salt og pepper. Kok opp igjen. Pisk inn jevningen som skal være uten klumper. Kok opp og ha direkte i et sausenebb. Server  lammesteken med saus og stekte potetbåter, sukkererter, gulrøtter, sopp og persille. Grønnsakene freses lett i smør på pannen.

Se våre oppskrifter på lam på grillen 

Her finner du mange spennende oppskrifter med lammelår

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

4
4/5 etter 31 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen