Rut svoren i kvadrater på 2x2 cm. Gni inn salt og pepper på kjøttsiden.
Legg ribba med svoren ned i en ildfast form. La stå og godgjøre seg i kjøleskap til neste dag. Hell på vin og vann.
Forvarm ovnen til 150 grader. Sett inn ribba og reduser til 75 grader.
La steke i et par timer. Snu ribba og gni inn svoren med salt og pepper. La steke videre i minst fem timer.
Pass på at det er væske i formen gjennom hele stekingen. Like før servering flyttes ribba et hakk opp i ovnen og skrus temperaturen opp til 200-225 grader (varmluft og grillelement) for å få svoren til å "poppe".
Server ribba med stekesjy, rødkål og kokte poteter.
Her finner du de beste ribbeoppskriftene med tilbehør
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Her får du svært så praktiske kokketips
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig