Langtidsstekt ribbe
Foto: Aina C. Hole

Langtidsstekt ribbe

Vil du ha mye smak ut av ribba skal du forsøke å langtidssteke den. Det tar noen timer. I mens kan du lage tilbehøret. Her får du fremgangsmåten.

Fremgangsmåte

Rut svoren i kvadrater på 2x2 cm. Gni inn salt og pepper på kjøttsiden.

Legg ribba med svoren ned i en ildfast form. La stå og godgjøre seg i kjøleskap til neste dag. Hell på vin og vann.

Forvarm ovnen til 150 grader. Sett inn ribba og reduser til 75 grader.

La steke i et par timer. Snu ribba og gni inn svoren med salt og pepper. La steke videre i minst fem timer.

Pass på at det er væske i formen gjennom hele stekingen. Like før servering flyttes ribba et hakk opp i ovnen og skrus temperaturen opp til 200-225 grader (varmluft og grillelement) for å få svoren til å "poppe".

Server ribba med stekesjy, rødkål og kokte poteter.

Her finner du de beste ribbeoppskriftene med tilbehør

Her finner du alt du trenger som skal til for lykkes med julematen

Kjøtt
Ribbe Pinnekjøtt Kalkun Smalahove 
Drikkeforslag

Fisk
Lutefisk
 Torsk Kveite Sild Rakefisk Tilbehør 
Drikkeforslag

Koldtbord, pålegg og småretter
Pålegg
 Småretter Tilbehør Drikkeforslag  

Julekaker og desserter
Julekaker  Juledesserter Drikkeforslag

Her får du svært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne. 

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

3
3/5 etter 662 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen